Slik feires 17.mai i Benidorm-området

Publisert

Programmet for 17. mai i Benidorm-området er klart og det legges opp til festivitas både på Solgården og i Casa de Cultura i Alfaz de Pi.

Programmet for 17. mai i Benidorm-området er klart og det legges opp til festivitas både på Solgården og i Casa de Cultura i Alfaz de Pi.

17. maifeiringen starter med festgudstjeneste i Minnekirken på Solgården i Villajoyosa klokken 10.00. Deretter ønsker lederen av Solgården, Pablo Sbertoli velkommen, Fedrelandssalmen synges og hovedtaler er fylkesmannen for Rogaland Håkon Randal.

Hilsen forsamlingen
Det blir kulturinnslag med barn fra de to norske skolene i Alfaz del Pi. Skolebarna skal underholde både med sang og folkedans.

Arrangementet avsluttes med at Fedrelandssalmen synges igjen. Det blir salg av pølser og brus på Solgården.

Ved ”Casa de Cultura” i Alfaz de Pi starter arrangementet klokka 14.30. Det blir borgertog gjennom Alfaz de Pis gater og borgermesteren er som vanlig invitert.

Janitsjarmusikk

Det spanske janitsjar-korpset ”La Lira” fra Alfaz del Pi skal sørge for musikken. 17. maikomiteens leder Bjørg Svedbergh holder tale og ordføreren hilser forsamlingen. Også her vil skolebarn underholde med sang og dans. Det blir muligheter til å få kjøpt forfriskninger.

Senere på kvelden inviterer Den norske Klubben Costa Blanca til festmiddag.

-I tillegg til de ca. 30.000 nordmennene som bor mer eller mindre fast i Benidorm- og Torrevieja-området, så det bør bli folksomt. Mange tilreisende kommer også til å bli med på arrangementene og vi forventer også noen spanjoler, opplyser Eva Puig Syversen, konsulattache ved konsulatet i Alicante til Spaniaposten.

Les også:

Omstridt Frp-topp holder 17. maitalen

Polemikk om 17. mai i Torrevieja

Pressemelding: Polemisk 17. Mai arrangement i Torrevieja

Torrevieja: Krigsseiler legger ned 17. mai kransen

Zapatero på 17. mai: – En slik gjestfrihet, toleranse og optimisme må vi ta med oss inn i fremtiden

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter