ALFAZ DEL PI: Tidligere sjømann og direktør ved Skipperstuen, Steinar Ekerhovd, ringer i bjella og inviterer til en høst med flere norske retter på menyen.
Skipperstuen ligger sentralt i sentrum av Alfaz del Pi og kan lokke med en koselig uteterrasse omkranset av blomster langs vegger og tak, og levende lys på alle bord.
Dagens meny forandres hver dag og flere nordmenn tar turen for å spise norsk mat.
ALFAZ DEL PI: Tidligere sjømann og direktør ved Skipperstuen, Steinar Ekerhovd, ringer i bjella og inviterer til en høst med flere norske retter på menyen.
Skipperstuen ligger sentralt i sentrum av Alfaz del Pi og kan lokke med en koselig uteterrasse omkranset av blomster langs vegger og tak, og levende lys på alle bord.
Dagens meny forandres hver dag og flere nordmenn tar turen for å spise norsk mat.
– Vi serverer fersk torsk med lever og rogn i sesongen, og lettsaltet torsk utenfor sesongen. Så har vi raspeballer og saltkjøtt, hjemmelaget fiskegrateng, får i kål, seibiff med løk, lapskaus og silderetter. Utover høsten kan vi også lokke med en viltmeny bestående av hjortekjøtt, sier Ekerhovd.
Maritimt preg
Den tidligere sjømannen har beholdt et visst maritimt preg i restauranten.
– Gjestene våre består stort sett av nordmenn og svensker, men vi har også en og annen spanjol her. Det er kanskje litt overraskende, men vi har noen spanjoler som har lagt sin elsk på de norske raspeballene. Når vi klarer å lure noen spanjoler inn på restauranten så kommer de også tilbake, sier Ekerhovd.
Selv om store deler av menyen er norsk, selges det også mye internasjonal mat. Restaurantens spesialitet er skipperbiffen.
– Den er veldig populær og er absolutt den retten vi selger mest. Skipperbiff og lettsaltet torsk, sier Ekerhovd.
Mat og underholdning
Restauranten har norske tv-kanaler og flere innslag av underholdning.
– Hver lørdag på vinterhalvåret har vi levende musikk med dans. Vi vil også kjøre i gang med karaoke, bingo og quiz kvelder. Jeg driver først og fremst restaurant, for det er det jeg kan. Men jeg bor her selv, og da vil jeg at det skal skje noe i helgene. Jeg tar derfor ting litt som det kommer, men det blir mye livemusikk og underholdning, sier Ekerhovd.
Det er som regel norske musikere som byr opp til dans da det spilles gammel-pop og musikk som gjør det enkelt å finne takten.
Moderne media
Ekerhovd er å finne i baren og på kjøkkenet.
– Dette er tredje året jeg driver restauranten og jeg merker en jevn oppgang hvert år. Jeg føler at folk er fornøyde med maten og betjeningen, og da vil jeg tro at vi er på rett vei, sier Ekerhovd.
Bak seg har han 10-15 år i Nordsjøen og har jobbet som kokk, stuert og skipper på båt. Nettopp derfor er han opptatt av å beholde det maritime preget i restauranten noe som gjenspeiles i interiøret.
– Hver torsdag er raspeballer fast post på menyen og da blir de servert slik de ble servert på båten, sier Ekerhovd.
Skipperstuen har også egne konkurranser på restaurantens Facebookside og en hjemmeside som Ekerhovd prøver å holde oppdatert.
– Vi prøver å nå ut til flest mulig gjennom moderne media, sier Ekerhovd som vil opplyse om høstens aktiviteter underveis.