Sierra Helada truet av barkbiller

Publisert

Naturparken Sierra Helada mellom Benidorm og Albir trues av barkbiller. Det lille skadedyret ble først oppdaget for et drøyt år siden og har siden det drept over fem hundre nåltrær. Regionale myndigheter som har ansvaret for vedlikeholdet av parken opplyser at situasjonen er under kontroll. Likevel vil utviklingen følges tett for å unngå ødeleggelser slik man så i Sierra de Orihuela lenger syd i provinsen der hele bartreskogen døde ut. Om vinteren er ikke billene aktive, men til våren vil man igjen undersøke skogen for å se om plagen har spredt seg.

Den nye forekomsten av barkbiller i Sierra Helada skyldes angivelig tørken man de siste årene har opplevd på Costa Blanca. I følge uttalelser til avisen Información antas det at regnværet denne høsten vil hjelpe på situasjonen til neste år.

Foto: Deler av skogen i Sierra Helada med utsikt mot Albir, Altea og Calpe.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter