Sierra Helada får “kystvakt” og mer kontroll på sjøen

Publisert

Bukten utenfor Altea og Albir har fått mer kontroll ute på sjøen. Resultatet av ett samarbeide mellom Benidorm, Altea og Alfaz del Pi kommune er den lokale kystvakta «Guardacostes».

Båten som har base i fritidshaven i Altea overvåker parken. Det man ser etter er blant annet ulovlig fiske i Parque Natural de Serra Gelada og man ser at folk som ankrer opp eller fortøyer til bøyer i området gjør det etter forskriftene.

Kapteinen som fører båten er ansatt av fylketsadministrasjonen i Valencia. Han fører også logg over de gangene man kan observere delfiner og hvaler i området.

Man er også ute å måler kvaliteten på vannet. Noe som er spesielt viktig for turistområdene i Albir og Benidorm. På utsiden av Sierra Helda-fjellet dumpes nemlig kloakken fra store deler av området etter at den er delvis renset. Den vonde lukten man ofte finner i bukten hvor massen pumpes ut vitner om at det ikke er rent vann som går ut i Middelhavet.

Kostnadene for drift av båten er fordelt mellom Benidorm og Alfaz del Pi kommune hvor naturparken ligger. Båten får ligge gratis i havnen i Altea.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter