23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Satte politiet på feirende England-fans

Politiets aksjon mot engelske supportere i Benidorm under Fotball-VM har fått sterk kritikk i engelske aviser. Spesielt har bildene av en politimann som slår en far med et barn på skuldrene vekket oppsikt.

Politiet i Benidorm sendte lørdag 7. juli store politistyrker ut i byens travleste turiststrøk i Rincón de Loix for å bryte opp engelske supporteres feiring av kvartfinale-seieren over Sverige i årets Fotball-VM. Briter på ferie i Benidorm har generelt et dårlig rykte på seg lokalt for å skape fyll og problemer. Engelskmennenes fering etter kampen skal ha vært høytlytt og intens med synging av blant annet England-sangen. Politiets aksjon oppfattes imidlertid som uforholdsmessig hard og får sterk kritikk i engelske aviser.

Tabloidavisen The Sun viser til et intervju med en britisk reiselivsleder i Benidorm som mente supporterne gjorde lite annet enn å feire i gatene. Feiringen ble beskrevet som «karneval-stemning», da politi utstyrt med hjelmer, skjold og batonger rullet inn i gatene for å bryte opp festen. Enkelte aviser refererte også til vitner som mente det ble skutt med gummikuler. I følge spanske aviser stemmer ikke disse opplysningene. Riflene politiet bar med seg under aksjonen skal «kun» ha blitt brukt til å skyte med løskrutt for å avskrekke.

 

Relaterte saker

- Advertisement -