Bli med å feire helgenens tårer i Villajoyosa 5-7. mai

Publisert

Den 5., 6. og 7. mai feirer man helgenen Santa Marta i Villajoyosa. Mer presist er det til minne om mirakelet med Santa Marta-figurens tårer, 371 år tilbake, som er kilden til det som inkluderer ofringen av blomster til helgenen.

Arrangementet finner sted lørdag 4. mai, og i paraden deltar de festlige medlemmene av de mauriske og “kristne” fiesta-grupper. Hoved-paraden starter kl. 18.30 og går gjennom gatene i sentrum til den når torget ved Nuestra Señora de la Asunción-kirken. Her vil deltakerne legger ned sine blomster i det man kaller et “offer”.

Onsdag 8. mai

Dette er den sentrale handlingen i feiringen av Santa Martas tårer, dagen som de festlige kompaniene også feirer i brakkene sine, opplivet av musikkorps. Onsdag 8. mai, dagen da 371-årsjubileet for miraklet med Santa Martas tårer feires, feires to messer: en klokka 11, tidspunktet da bildet av Santa Marta begynte å gråte på alteret hennes. En andre gudstjeneste finner sted klokka 19.30, der festlige ladninger fra 2023 og myndighetene vil delta. Etter den religiøse feiringen vil vinnerne av barnas ambassadekonkurranse resitere fragmenter av det samme, og dansegruppene vil opptre på kirketorget.

Santa Marta-foreningen arrangerer i disse dager en rekke arrangementer for å feire minnet om Santa Martas tårer, som fant sted 8. mai 1653. Da gråt helgenbildet av Santa Marta i to timer på alteret mens kong Filip IV i Madrid undertegnet tillatelsen til å bygge Relleu-reservoaret, som skulle forsyne frukthagene i byen med vann i en periode med alvorlig tørke.

Program for arrangementene

Arrangementsprogrammet, som arrangeres av Santa Marta-foreningen, starter i ettermiddag med prøvespillingen til barneambassadekonkurransen, der elever fra skolene deltar. Etter auditionene mandag og i morgen på det sosiale senteret Llar del Pensionista, vil premiene bli delt ut til vinnerne i hver kategori torsdag 2. mai i auditoriet i La Barbera-gården.

Onsdag 1. mai er det festmusikk som står i sentrum. Musikkorpsene til Societat Ateneu Musical og Agrupación Musical Mediterráneo og Colla de dolçainers Els Valerios vil være stjernene i den femtende utgaven av Festival de Música Festera “Llàgrimes de Santa Marta” i Teatre Auditori klokken 12.00. I forbindelse med denne musikalske begivenheten vil også prisene for fotokonkurransen og skvadronlederkonkurransen for 2023-paradene bli delt ut, i tillegg til prisene for plakaten som annonserer fiestaene og forsiden av magasinet for Maurere og Kristne 2024-festspillene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter