Sant Pere-festivalen vender tilbake med båter i prosesjon på sjøen

Publisert

Virgen del Carmen markeres over hele den katolske verden. I Altea er dagen dedikert Sanct Pere”. Festilighetene går av stabelen fra fredag 14. til søndag 16. juli. Som en nyhet i år vil båtene igjen delta i den maritime prosesjonen på søndag.

Som hvert år vil Paseig Sant Pere være scenen for arrangementene til ære for San Pedro og Virgen del Carmen. Denne fiestaen er knyttet til de tradisjonelle sjømanns-familiene i byen, primært fiskere.

Asensi oppfordret jenter, gutter og ungdommer til å kle seg ut som sjømenn eller matroser i forbindelse med tradisjonens handlinger, som “Entrada de la Murta”, messen og pilegrimsvandringen.

Ansvarlig byråd, Clavario Luis Alvado, forteller om årets nyhet, “I år har vi fått tilbake den marine prosesjonen med båter, og i tillegg har vi en båt for publikum med en begrenset kapasitet på ca. 140 personer”.

Program for San Pere i Altea

Torsdag 13. juli. Kl. 21.00: “Sopar del cabasset”. “Sopar del cabasset”, i Sant Pere-gaten (foran Caixatea). Kvelden vil bli underholdt av Xumena & Cia. Komiteen byr på drikke og snacks til alle som deltar.

Fredag 14. juli. 13:00h. Offisiell kunngjøring av feiringen med generell klokkeringing; kl. 17:00. Snacks for barn; kl. 18:00. Inngang til Murta; 23:00. Opptreden av Dúo Paradise og disco med Soundmax på Paseo Sant Pere.

Lørdag 15. juli kl. 08.30. Despertada med dolçaina og tabalet; kl. 9.30. Sant Pere de Falutx Mediterrani-trofeet foran kystlisten på Paseo Sant Pere; kl. 11.00. Optimist- og jolleseilregatta i samarbeid med Club Náutico de Altea; kl. 14.00. Trofeeseremoni for San Pedro-regattaene etterfulgt av den tradisjonelle gastronomiske konkurransen i Calderos. 17:00 Underholdning og vannleker med underholdning for de minste; 23:00 Stor nattfest i Sant Pere Auditorium med Mito-orkesteret.

Søndag 16. juli. 08:30 vekking; 13:00 Coca a la Llumà i Passeig del Passeig-parken. Kl. 18.30: samling på Plaza del Convento for å følge bildene av San Pedro og Virgen del Carmen i prosesjon til auditoriet i Sant Pere; kl. 19.00: kampanjemesse i auditoriet; kl. 20.00: sjøprosesjon til havnen der laurbærkransene og de 21 sjøsaluttene vil bli avfyrt; kl. 23.00: tilbakeføring av bildene til San Francisco-kirken og avfyring av fyrverkeri foran auditoriet i Paseo Sant Pere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter