Sant Lluís fiesta i Altea

Publisert

Fiestas i Sant Lluís er allerede i gang og feires i Altea fra torsdag 24. til mandag 28. august.

Torsdag 17. august kl. 21.00 startet feiringen av San Luis Bertrán ved kapellet Ermita de San Luis, som ligger utenfor bykjernen mellom bydelene El Barranquet og La Lloma. En feiring av mer enn 150 års historie.

Byråd Clavaria, Pepi Durá, oppfordret innbyggerne i nabolaget og i Altea til å delta i festene. Clavariaen har skissert programmet og fremhevet at lørdagen blir den mest “feirede” dagen med overføringen av “arbret”.

“Vi håper at komiteen, innbyggerne i Altea og de besøkende liker disse festlighetene”, avsluttet Joaquim Devesa.

Program for arrangementene FRA 17. TIL 25. AUGUST

21.00 Novenario til ære for San Luis Bertrán.

SØNDAG 20. AUGUST 9.00 Utstilling og kjøretur med klassiske kjøretøy rundt i nabolaget. Kl. 18.30 Konsentrasjon på treskeplassen for å kjøre “la volta a peu” gjennom nabolaget.

TORSDAG 24. AUGUST 21.00 Novena og deretter “Sopar del Cabasset” for nabolaget med duoen “HeyYou” og komikeren Carlos Luna.

FREDAG 25. AUGUST 13.00 Annonsering av fester, klokkeringing og rakettoppskyting. 18.30 Tradisjonell “Entrada de la Murta” fra La Lloma til kapellets esplanade. 21.00 Siste dag med novena. 23.00 Verbena for alle med orkesteret “Tributo días de radio”.

LØRDAG 26. AUGUST 18.00h Konsentrasjon på “era” for å ta “arbret”. Under overføringen av “arbret” vil det være en matbit. 20.30h “Plantà de l’Arbret”. Etterpå “Coca a la Llumà” og vin til alle. 24.00h Verbena.

SØNDAG 27. AUGUST 08.00 “Despertà” gjennom nabolaget med kinaputter og instrumenter som dulzaina og tabalet. 13.00h Messe til ære for San Luis Bertrán. Etter messen er det “mascletà” og aperitiff i barracaen. 16.30h Feiring av lekene i “XVI Trofeu de Truc Salvador de Canasta”. 18.00 Ettermiddag for de minste med lekeplass og snacks. Kostymer og mobildiskotek for barn med premier og overraskelser. 23.30 Verbena med orkesteret “Scream” og utkledningskonkurranse.

MANDAG 28. AUGUST 08.00 “Despertá” med raketter, dulzaina og tabalet. Kl. 12.00 Høytidelig messe for de døde og utnevnelse av den nye festkomiteen. Etter messen er det “mascletá” og aperitiff i barracaen. 14.30 Paella-konkurranse og populær paella. 18.00h Ettermiddag med cucañas, spill og bånd 21.00h Avslutningsfest med hele nabolaget.

Etter å ha presentert programmet for San Luis 2023 har både rådmannen for festligheter og kommisjonens clavarios invitert befolkningen til å delta i festlighetene, og spesielt på “Arbret”-dagen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter