San Vicente-fiestaen i El Captivador samler Altea, Alfaz del Pi og La Nucía

Publisert

Denne helgen, fra 5. til 8. april, arrangeres festlighetene til ære for “Sant Vicent Ferrer” i kapellet Captivador i La Nucía. Feiringen finner sted i en enklave som historisk sett har forent byene Altea, l’alfàs og La Nucía.

Det vil bli arrangert en rekke arrangementer: danser, konserter, albaer, bokpresentasjoner, workshops på CEM, pilegrimsvandring, fotløp, pilota valenciana og messe. Alle de planlagte aktivitetene er gratis.

DREPT AV ROMERNE: San Vicente er Valencia-regionens skytshelgen. Vincentius av Huesca ble en kristen martyr da han døde uten å oppgi sin tro etter å ha blitt torturert av romerne i 304.

“Les Festes de Sant Vicent” del Captivador i La Nucía arrangeres i eremitasjen Captivador, som ligger i et veikryss mellom l’Alfàs del Pi, Altea og La Nucía, og samler derfor naboer fra alle tre byene. Denne festen varierer fra år til år, men feires alltid helgen etter påske. Programmet for “Festes de Sant Vicent Ferrer 2024” er organisert av fest- og kulturavdelingene i kommunestyrene i L’Alfás del Pi, Altea og La Nucía, Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, menighetskirken i La Nucía og Majorals 2024 i “penya” Els Penjats.

Ved presentasjonen av programmet for “Festes de Sant Vicent 2024” deltok Gregorio Cortés, president for Associació 2on Centenari de l’Ermita de Sant Vicent, Quico Pérez, president for Majorals 2024, Joaquim Devesa, rådmann for festene i Altea, Sandra Gómez, rådmann for festene i l’Alfàs, Cristóbal Llorens, rådmann for festene i La Nucía og Pedro Lloret, første varaordfører i La Nucía.

“Festligheter som samler folk fra l’Alfàs, l’Alfàs og La Nucía”.

“Neste helg i Captivador-kapellet vil festlighetene i Sant Vicent 2024 samle “alteans, alfassins i nuciers”. En unik festival i uforlignelige omgivelser, med et fullspekket program med alle slags aktiviteter og musikk i festteltet, der det vil være barservering i regi av bystyret. Det blir også sport med blant annet fotturneringer og valenciansk pilota. Det blir også den tradisjonelle pilegrimsvandringen, ulike opptredener med dans og “albaes”, og det blir til og med presentasjon av en bok om Sant Vicent. Alle aktivitetene er helt gratis, så vi inviterer alle innbyggerne i Altea, l’Alfàs del Pi og La Nucía til å komme til Captivador denne helgen for å nyte Festes de Sant Vicent”, sier Cristóbal Llorens, rådmann for Festes.

Sant Vicent-pilegrimsvandring og bokpresentasjon

Mandag 8. april, på Sant Vicents dag, blir det kl. 10.00 presentasjon av boken “Contes i narracions – Sant Vicent Ferrer” med forfatteren Ferran Garcia-Oliver til stede, og etter presentasjonen blir det besøk i Sant Vicents bibliografiske samling i CEM Captivador. Kl. 11.45 starter pilegrimsvandringen til helgenbildet fra CEM del Captivador.

Deretter følger en messe til ære for helgenen på torget i Ermita de Sant Vicent, der de lokale myndighetene i Altea, l’Alfàs del Pi og La Nucía deltar. Koret “l’Alfàs Canta” vil delta i messen. Etter messen vil gruppen Danses de Pedreguer opptre.

Majorals 2024

Fredag 5. april om kvelden åpner “Majorals”-teltet, med bar- og matservering 24 timer i døgnet i løpet av de fire dagene, til inntekt for “Festes d’Agost 2024”. I Majorals-teltet vil det være lokale retter å spise hver dag: Fideuà på lørdag, Putxero amb Pilotes på søndag og Paella på mandag.

Konserter og Sant Vicent-eftermiddager

På den musikalske siden blir det forskjellige opptredener i “carpa festera”, fra kl. 20.00 åpner baren, og fredag 5. april spiller Ska-Pa og DJ Manu. Lørdag 6. april blir det kveldsunderholdning med bandet La Bona, og på kvelden blir det opptredener av Suite Rumba, The Jack (AC/DC Tribute) og DJ Properet. Søndag 7. april blir det en ny kveld med Nucian-gruppen “The Boliquets”, og på kvelden er det Fireballs tur (pop og rock fra 80- og 90-tallet).

“Danses i Albaes” og CEM

Lørdag 6. april kl. 19.00 blir det “les Albaes” med forskjellige artister og dolçainer “El Bessó”. Søndag 7. april om kvelden kl. 18.30 på Plaça de l’Ermita blir det opptredener av Grup de Danses d’Altea “Bellaguarda Tradicions” og dansegruppen “l’Escola de Danses Tradicionals de La Nucia” i samarbeid med “Grups de Danses l’Almadrava”.

Den 6., 7. og 8. april er miljøopplæringssenteret CEM Captivador åpent for publikum fra kl. 11.00 til 14.00 for omvisninger, aktiviteter og workshops.

Pilota Valenciana og fotgjengerløp

Lørdag 6. april er det “Jocs de Raspall” på formiddagen med de ulike kategoriene i Escola de Pilota Valenciana de La Nucia. På ettermiddagen kl. 17.00 blir det oppvisningskamp i “llargues” mellom lagene i Club de Pilota Valenciana de La Nucia, som får liv og røre av gruppen dolçainers d’Altea.

Søndag 7. april arrangeres det XIX La Nucía Foot Race, med Volta a Peu og stavgang. Starten går fra Estadi Olímpic kl. 10.00, og målgangen er ved Sant Vicent-eremitasjen, der barneløpene starter kl. 11.30.

Joaquim Devesa, rådmann for Alteas festligheter, påpekte at “San Vicente Ferrer, som er en nøkkelfigur i vår identitet, kombineres her i La Nucia med en brorskapshandling mellom de tre kommunene, en handling som går mange år tilbake i tid med naboskap i disse områdene, og som utvides til de tre byene og de som besøker oss i løpet av disse dagene”.

Devesa inviterte publikum til å ta del i hele programmet og uttrykte sin takknemlighet for “å opprettholde disse skikkene som ikke må gå tapt, og som er en hjørnestein i regionen og de tre kommunenes felles historie”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter