Sammenstøtene mellom PSOE og PP fortsetter

Publisert

Ved det siste rådhusmøte, iscenesatte PP og PSOE nok en episode i sin lange karriere med sammenstøt. I denne anledningen gjaldt det godkjennelsen av PSOEs nye budsjett, og oppsigelsen til PPs byråd Marilo Albiñana, som i sitt avskjedsbrev sier hun går av på grunn av «personlige årsaker».

Bare et par timer etter at møtet var over kom Toni Such, PSOEs talsmann, med en presseerklæring hvor han hevder at PP «går i stykker». Sosialistene beskylder PPs talskvinne og leder, Maite Huerta, for å utforme en «kamikaze-strategi» som forårsaker «stadig mer spenning og krangling», og at «både velgere og partimedlemmer stiller spørsmål ved Huertas lederskap».

Det siste beviset på dette, ifølge den sosialistiske talsmannen, er at Albiñana nå har «slengt døren i ansiktet» på Huerta. Han anklager også talskvinnen, som er byrådens etterfølger i stillingen som partiets leder, for å ha «tatt jobben fra» sin kollega.

Den offentlige versjonen, derimot, er at byråden går av fordi hun trenger mere tid til familien. På møtet takket Huerta byråden for hennes «gode innsats», og sa hun «forstår veldig godt at Albiñana har kommet fram til at morsrollen ikke går hånd i hånd med hennes profesjonelle forpliktelser.»

I sitt brev til pressen, opplyser Huerta om at Albiñana erstattes med María García Lázaro, som var nummer ni på PPs valgliste i 2011. Huerta bruker også anledningen til å angripe PSOE. Hun anklager partiet for «mangel på åpenhet» med hensyn til det nye kommunale budsjettet. Hun mener også at partiet «skjuler informasjon», som det gjorde i desember i fjor, da budsjettet ble presentert for første gang og PP stemte imot. Videre klager Huerta på det høye antallet av PSOEs tillitsverv (15) og fylkespolitikere (12), «hvorav mange er bekjente av ordføreren Vicente Arques». Hun ber også ordføreren om å oppheve stillingen til rådgiveren Sonia Alonso i Benicàssim, som «blir betalt uten å stikke innom rådhuset en eneste gang».

Den sosialistiske Regjeringen fokuserer på at møte som tok sted i desember i fjor bare varte i to minutter. Such kritiserer holdningen til Huerta som førte til at det måtte holdes et nytt møte i en ekstraordinær sesjon, for å avvise påstanden om uregelmessigheter en gang for alle, og godkjenne det nye budsjettet. Han legger til at PP, til tross for å tape saken i retten, med en truende tone erklærte at de «vil ta saken tilbake til domstolen». 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter