Det er norske Unni Furseth Warpe som står bak boken ”La Dulce Cocina Noruega” og torsdag 19. april presenterte hun innholdet i La Nucìa. Her var det smaksprøver av norske desserter og salg av boken. En del av inntektene fra boksalget skal gå til den uavhengige hjelpeorganisasjonen Emaus.
Boken viste seg å bli populær blant de fremmøtte og mange åpnet lommebøkene for å kjøpe den norske dessertboken og samtidig støtte Emaus.
Det er norske Unni Furseth Warpe som står bak boken ”La Dulce Cocina Noruega” og torsdag 19. april presenterte hun innholdet i La Nucìa. Her var det smaksprøver av norske desserter og salg av boken. En del av inntektene fra boksalget skal gå til den uavhengige hjelpeorganisasjonen Emaus.
Boken viste seg å bli populær blant de fremmøtte og mange åpnet lommebøkene for å kjøpe den norske dessertboken og samtidig støtte Emaus.
Unni Furseth Warpe er født og oppvokst i Norge, men har bodd i Spania i hele sitt voksne liv. Forlaget Warpe skriver at hun alltid har vært interessert i kvinnens rolle i forskjellige kulturer, og begynte sin lange rekke artikler om spansk hverdagsliv nettopp med å skrive om den spanske husmoren.
I 2010 gav hun ut boken ”Spania i mitt hjerte” og målet var å åpne utlendingers øyne for de spanske tradisjonene, kulturen og maten.
I “La Dulce Cocina Noruega” (“Det søte norske kjøkken), avslører hun sin families kakehemmeligheter og oppskrifter.
I tillegg til oppskriftene, fletter forfatteren inn små historier og kommentarer, noe som skal gjøre boken både lettlest og morsom.
Furseth har laget en ordliste bakerst i boken for å gjøre det litt lettere for den norske leseren. Der kan man finne alle ingrediensene oversatt både fra spansk til norsk og fra norsk til spansk.