Sak mot ordføreren får støtte

Publisert

Partido Popular i Alfaz del Pi får støtte fra statsadvokaten for ankesaken mot ordfører Vicente Arques (PSOE). Partiets lokallagsleder i kommunen Maite Huerta har lenge ment at ordføreren bevisst har holdt tilbake informasjon om en tidligere byggesak for å skjule korrupsjon mellom ham selv og det som i dag er hans partikollega og byråd i kommunen, Vicente Soler.

Saken gjelder byggingen av den nye politistasjonen i byen som Vicente Soler (PSOE) før han ble byråd skal ha blitt hyret inn av kommunen til å prosjektere. Oppdraget skal han ha fått gjennom ordfører Arques personlig med et honorar på 20.880 euro (ca. 180.000 kroner), uten at det ble foretatt noen form for anbudsrunde. PPs anmeldelse av forholdet ble først avvist av en domstol i Alicante. Partiet anket imidlertid avgjørelsen i desember i fjor, fordi de mente ordføreren og kommuneledelsen hadde holdt informasjon tilbake. På dette punktet har de nå fått medhold fra statsadvokaten, noe som betyr at saken vil kunne gjenopptas.

Foto: Ordfører i Alfaz del Pi, Vicente Arques.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter