Rundkjøring skal gjøre byen penere

Publisert

Arbeidet med den nye rundkjøringen ved gaten Partida la Carbonera i Altea er snart avsluttet. Rundkjøringen som er prydet med trær og en dekorativ mur befinner seg ved en av hovedfartsårene fra Alicante og inn til Altea og vil lette biltrafikken i retning gamlebyen. Kommunen opplyser at arbeidene inngår i planen for byfornyelse og at dette området lenge har trengt et løft. At det er lokalvalg denne våren forklarer også kommunens økte aktivitet.

I tillegg til den nye rundkjøringen, vil kommunen dersom gårdeierne gir sin tillaltese også male fasadene på de gamle industribyggene i området. Det er også planer om å åpne for at byggene som står ubrukt skal kunne prydes med veggmalerier og gatekunst som en motsats til den ulovlige graffitien og taggingen som foregår i byen.

Med den nye rundkjøringen har også parkeringsplassen på stedet forsvunnet, en større åpen plass som ble ansett som svært skjemmende for nabolaget med store lastebiler og bilvrak som hopet seg opp. Byggingen av rundkjøringen er utført av det kommunale selskapet Empresa Pública Municipal.

Foto: Partida la Carbonera i Altea før og etter utbyggingen.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter