Rullestoler og gratis wifi på stranden

Publisert

Benidorm forbereder seg på en ny badesesong med rullestolramper og gratis Wi-Fi til besøkende. Målet er å gjøre byens strender mer brukervennlige med såkalt “universell tilgjengelighet”, samt å gi alle strandgjester fri tilgang til internett. Arbeidet er allerede i gang, slik at tilbudene kan være på plass i til påske og sesongstarten for sommeren.

Ved siden av ønsket om en mer inkluderende by, har tilretteleggingen av strendene i Benidorm også en økonomisk side. Markedet for universell tilgjengelighet vokser angivelig hvert år med rundt 1,2 prosent og har et potensial i EU alene på 180 millioner turister. Nye betongramper skal ta rullestolbrukere og andre med funksjonshemming helt ut til havet for å gjøre bading enklere. Med forbedring av byens strender ønsker Benidorm å bli en av de første kommunene i Spania som oppnår sertifisering for universell tilgjengelighet (Accesibilidad Universal).

Samtidig jobbes det med å få ferdig den trådløse kommunikasjonteknologien ved strendene. Målet er gratis Wi-Fi til alle badegjester, et tilbud Benidorm kommune håper vil være på plass til påske. Også her er kommunen av de første på markedet, med ambisjoner om å oppnå sertifiseringen “Intelligent turistdestinasjon (Destino Turístico Inteligente, DTI).

De nye prosjektene ble presentert i Madrid 17. januar under åpningen av den årlige spanske reiselivsmessen Fitur (Feria Internacional de Turismo). 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter