23.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Rullestoler og gratis wifi på stranden

Benidorm forbereder seg på en ny badesesong med rullestolramper og gratis Wi-Fi til besøkende. Målet er å gjøre byens strender mer brukervennlige med såkalt “universell tilgjengelighet”, samt å gi alle strandgjester fri tilgang til internett. Arbeidet er allerede i gang, slik at tilbudene kan være på plass i til påske og sesongstarten for sommeren.

Ved siden av ønsket om en mer inkluderende by, har tilretteleggingen av strendene i Benidorm også en økonomisk side. Markedet for universell tilgjengelighet vokser angivelig hvert år med rundt 1,2 prosent og har et potensial i EU alene på 180 millioner turister. Nye betongramper skal ta rullestolbrukere og andre med funksjonshemming helt ut til havet for å gjøre bading enklere. Med forbedring av byens strender ønsker Benidorm å bli en av de første kommunene i Spania som oppnår sertifisering for universell tilgjengelighet (Accesibilidad Universal).

Samtidig jobbes det med å få ferdig den trådløse kommunikasjonteknologien ved strendene. Målet er gratis Wi-Fi til alle badegjester, et tilbud Benidorm kommune håper vil være på plass til påske. Også her er kommunen av de første på markedet, med ambisjoner om å oppnå sertifiseringen “Intelligent turistdestinasjon (Destino Turístico Inteligente, DTI).

De nye prosjektene ble presentert i Madrid 17. januar under åpningen av den årlige spanske reiselivsmessen Fitur (Feria Internacional de Turismo). 

Relaterte saker

- Advertisement -