Romerske bad skal bli attraksjon i Calpe

Publisert

Restene av det som under romer-tiden var en lukseriøs badeplass skal bedre tilrettelegges for publikum. Anlegget er kjent som “Baños de la Reina”, altså dronningens badeplass, og består av flere naturlige basseng like i sjøkanten like syd for sentrum av Calpe.

Prosjektet er foreslått utført over tre faser, med en total kostnad på 15 millioner Euro.

Prosjektet som lenge har ligget i skuffen består av en 170 meter lang gangbro og tilhørende utsikts-plattform. Man ønsker også å bygge en slags molo under sjøen foran bassengene for å bedre beskytte dem mot erosjon fra bølgene. Rådhuset mener miljøverndepartementet (Costas) må stå for dette.

Vil ha penger fra EU

I etterkant av pandemien er det milliarder av Euro som kommer fra EU som nå blir fordelt utover medlemslandene. Spanske kommuner er på jakt etter prosjekter som de kan bruke for å få midler til nettopp sin kommune.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter