”Rocios” bror fengslet for drapet

Publisert

Kun kort tid etter at sjefen for Guardia Civil i Alicanteprovinsen, Antonio Castro, sa at han trodde det nærmet seg en oppklaring av drapet på ”Rocio” den 4. april i Alfaz del Pi, kom meldingen om at faren og broren til 17-åringen var pågrepne.

Kun kort tid etter at sjefen for Guardia Civil i Alicanteprovinsen, Antonio Castro, sa at han trodde det nærmet seg en oppklaring av drapet på ”Rocio” den 4. april i Alfaz del Pi, kom meldingen om at faren og broren til 17-åringen var pågrepne.

I avhørene som fulgte etter arrestasjonene, innrømmet ”Rocios” bror, 22 år gamle Ramón García Martín, at det er han som står bak drapet. Men han hevdet at skuddene gikk av ved et uhell. En påstand politiet aldri festet lit til.

Det har lenge vært kjent at etterforskerne har konsentrert seg om nærmiljøet til ”Rocio”, og det har vært tatt DNA prøver av så vel familie som venner. Drapsvåpenet, ei hagle som er i familiens eie, skal ha vært oppbevart i tre deler på tre forskjellige steder hjemme i huset. Noe som gir sterke indikasjoner på at drapsmannen må ha kjent til både våpenet og de tre gjemmestedene.

En talsmann or Guardia Civil sier at det var resultater av parafinprøver, en metode for å avdekke kruttslam, samt uoverensstemmelser i forklaringene, som førte til pågripelsen av far og sønn. Ramón García Martín vil bli tiltalt for drap, mens faren, Ramón García, er løslatt etter at etterforskerne nå har sjekket han ut av saken.

Dagen etter tilståelsen var den drapstiltalte broren med Guardia Civil ut for å lete etter drapsvåpenet, som han hadde forklart at han kastet fra seg i en grøft like i nærheten av åstedet.  Etter en kort saumfaring fant etterforskerne haglen gjemt i et kloakkrør.

Ramón García Martín sitter nå fengslet i Villena uten mulighet til kausjon. På grunn av forbrytelsens karakter, mener politiet at han i henhold til sikkerhetshensyn ikke bør overføres til Alicanteprovinsens hovedfengsel Fontcalent.  
 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter