Risikerer 4 års fengsel for flom-dødsfall

Publisert

Tre kommunepolitikere i Finestrat, inkludert to tidligere ordførere, risikerer 4 års fengsel for dødsfallet til et britisk ektepar under flommen i oktober 2011. De omkomne befant seg på et marked godkjent og arrangert av kommunen i en gate som fungerer som kanal for vannføring i nedbørsperioder. Etter ulykken ble markedet flyttet, men gaten er fremdeles ikke sikret. Senest i desember i fjor døde en eldre mann på samme sted.

Rettssaken mot de tre kommunevalgte i Finestrat startet mandag 18. september. Alle tre er tiltalt for grov uaktsomhet og risikerer fire års fengsel. Markedet der det britiske ekteparet døde i 2011 ble tillatt arrangert i flomkanalen ved la Cala første gang i 1984. Et privat selskap hadde oppdraget på vegne av kommunen, men fra 2009 til 2011 var markedet underlagt kommunen direkte. Tillatelsen til arrangementet skal ha blitt gitt vel vitende om gatens funksjon.

Gaten har en vannføring som munner ut ved La Cala midt i byen og er offisielt sett statlig vannverkseiendom. De ansvarlige skal aldri ha forhørt seg hverken med staten eller med Confederación Hidrográfica del Júcar (CHJ) som forvalter kanalen.

De tiltalte i saken er José Miguel Llorca Llinares (PSOE) som var ordfører i Finestrat fra 1983 til 2007, Honorato Algado (PP) som var ordfører fra 2007 til 2015 og politisk ansvarlig for sikkerhet i kommunen da ulykken skjedde Tomás Gaspar Sellés Llorca.

Les også: På tiltalebenken for flom-dødsfall


Har bedt om penger til flomvern

Dagens kommuneledelse i Finestrat har bedt om penger av regionale myndigheter til omlegging av vannføringen ved La Cala, stedet der tre mennesker har mistet livet siden 2011. For å sikre området mot flom må det bygges en ny kanal som tar regnvannet bort fra gatene. Et vedtak om å støtte saken ble gjort i regionsparlamentet i Valencia i mars i år, men prosjektet må budsjetteres og følges opp med bevilgninger.

Les også: Krever flomvern etter tre dødsfall 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter