Rettsavhør av ordfører Arques utsatt

Publisert

Rettsavhøret i korrupsjonssaken mot ordfører Vicente Arques (PSOE) i Alfaz del Pi er utsatt på ubestemt tid. Arques og byråd for økonomi Maite García var kalt inn til avhør torsdag 26. januar. De to er beskyldt for å ha gått utover sine fullmakter og misbrukt ordningen med begravelse på kommunens regning. Rettsmøtet er imidlertid utsatt inntil videre, etter forespørsel fra de involverte i saken.

I følge avisen Información kommer anmeldelsen av Alfaz-ordføreren fra en av kommunens innbyggere, fremsatt i 2015. PSOEs ledelse i Alfaz mener imidlertid at det er lederen for opposisjonspartiet Partido Popular i Alfaz, Maite Huerta, som står bak.

I en uttalelse hevder kommuneledelsen at PP-leder Huerta «igjen» har brukt en av kommunens innbyggere til å angripe ordfører Arques og resten av PSOEs ledelse i Alfaz del Pi.

I den aktuelle saken er ordfører Vicente Arques (PSOE) og byråd for økonomi Maite García (PSOE) beskyldt for urettmessig å ha dekket utgiftene til begravelsen av en av kommunens ansatte.

For å legitimere utgiften skal den avdøde formelt ha blitt kategorisert som «ubemidlet», noe som åpner for at begravelse kan skje på kommunens regning. I tillegg er de to byrådene anklaget for å ha misbrukt kommunens firmabiler til privat kjøring for PSOE i Alfaz.

PSOEs kommuneledelse ønsker ikke å uttale seg om saken «av hensyn til avdødes familie».

Les også:

Politiet gransker Alfaz-kommune

Tiltale mot ordføreren i Alfaz del Pi

Ordføreren må forklare seg i retten

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: