Restaurant-drømmen gikk i oppfyllelse

Publisert

Tyskfødte Joachim Klemms drøm om å åpne en restaurant med sjøutsikt og med god mat har gått i oppfyllelse. I mars åpnet nemlig Restaurant La Vaca Azul – «den blå kua»– ved strandpromenaden i Altea. Utenfor flagrer det norske flagget i forsommerbrisen og ved bordene snakkes det norsk. Nordmennene strømmer nemlig til den nyåpnede restauranten og innehaver Joachim Klemm gnir seg i hendene.

Tyskfødte Joachim Klemms drøm om å åpne en restaurant med sjøutsikt og med god mat har gått i oppfyllelse. I mars åpnet nemlig Restaurant La Vaca Azul – «den blå kua»– ved strandpromenaden i Altea. Utenfor flagrer det norske flagget i forsommerbrisen og ved bordene snakkes det norsk. Nordmennene strømmer nemlig til den nyåpnede restauranten og innehaver Joachim Klemm gnir seg i hendene.           

Med bakgrunn som designer og etter mange år i markedsføringsbransjen, slo Joachim til med helsides annonser i SpaniaPosten og i flere andre publikasjoner. Det ble lagt merke til og gjestene kom i et antall som restauranteieren knapt hadde trodd var mulig.

        Vi hadde et trykk og en pågang de første dagene som var langt over det vi hadde forventet, derfor ble det lange ventetider. Vi var ett og slett ikke godt nok organisert og det beklager jeg overfor alle gjestene som måtte vente på maten, sier en ydmyk Joachim Klemm.

Joachim Klemm har allerede bedt gjestene om unnskyldning. Han tok umiddelbart tak i utfordringene og bemannet opp kjøkkenet og fikk ansatt flere servitører. Nå går det hele på skinner, men likevel glemmer ikke restauranteieren de første dagene. Det plager ham faktisk at det gikk litt over styr og sier at det er hyggelig å ha solide summer i kassa når kvelden er omme, men det er ikke slik Joachim Klemm vil og skal drive «den blå kua».

        Jeg har en lidenskap for god mat og ønsker å formidle dette videre i restauranten. Et godt måltid og god vin skaper hyggelig stemning og flotte relasjoner mellom mennesker. Det er akkurat disse verdiene vi skal stå for, derfor skal man ikke irritere seg over at det tar lang tid før maten kommer, fastslår han.

Selv om eiendomsmegleren fra Benissa har drevet bar tidligere og er medeier i en annen restaurant ved sjøkanten i Benissa, så er han opptatt av å lære og dele erfaringer med andre. Begge de to restaurantnaboene i Altea har Joachim allerede fått et godt forhold til, og de har bidratt til at han nå ender en smule på konseptet.

        Vi vil åpne senere på dagen og vil ikke tilby frokost fra morgenen av lenger. Folk kommer for lunsj og middag, så vi endrer åpningstidene slik de andre restaurantene har, men hovedmenyen blir den samme. Vi satser på de beste råvarene og skal ha folkelige priser, sier Klemm entusiastisk.

Joachim er glad for at så mange norske gjester har funnet veien til «den blå kua». Han trives med nordmenn, for de oppfører seg ordentlige, er høflige og hyggelige.

        Jeg kunne tenke meg å ansette en norsk kjøkkensjef. Nordmenn er arbeidsomme, de er kreative på kjøkkenet og vet hvordan råvarene skal bearbeides. Finnes det noen der ute som vil gripe sjansen, så skal det ikke stå på betingelsene og rammene for jobben.

I tillegg til å satse på velsmakende mat og gode viner, så har La Vaca Azul i Altea en egen, liten cocktailbar. Her skal et serveres cockatils og andre drikkevarer etter at kjøkkenet stenger serveringen ved 23-tiden. Håpet er at stedet kan bli den nye møteplassen i Altea på kveldstid, for den gode samtalen og ikke minst for å høre på lystige toner fra en saksofon, piano eller spansk gitar.

        Det blir ikke noe orkester eller gruppe som vil spille, men en og en person vil traktere sine instrumenter, sier Joachim som selv spiller piano. Restauranten kan for øvrig skilte med ett av Spanias eldste pianoer av en litt spesiell karakter. Pianoet er fra 1928 og det kan brukes på den konvensjonelle måten, men pianoet som også er elektrisk og spiller «av seg selv». Joachim Klemm setter seg på pianokrakken og spiller til stor glede for restaurantens gjester.

Joachim Klemm måtte bare kalle sin nye restaurant for «den blå kua». Helt siden han startet sin eiendomsmeglervirksomhet for 14 år siden har hans logo og varemerke nettopp vært en blå ku. Den er plassert utenfor foretakets bygning i Benissa. Kua har vært et  slags landemerke på de trakter av Costa Blanca.

        Den blå kua er liksom meg, sier Joachim Klemm og skuer tilfreds utover Calpeklippen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter