Rådhuset kritiserer Oslo kommunes advokat Carmen Sanz

Publisert

Byråd i byggesaker Verónica López, beskylder Oslo kommunes hjelper i Spania Carmen Sanz (bildet), for å fare med det byråden kaller ”sladder”. López henviser til artikkelen som ble satt på trykk i den konservative spanske riksavisen ”El Mundo”. Der uttaler PP’s talsmann i Valencia seg om det angivelige forsøket fra Oslo kommunes utbygger Covalencia S.L., på å be om penger for å ”kjøpe” en byggetillatelse.

Verónica López stiller seg kritisk til til hvordan Carmen Sanz opptrer i saken hvor hun nå ifølge López er en deltaker, ikke lenger en “uavhengig” rådgiver betalt av Oslo kommune. Det skal være advokat Carmen Sanz som skal ha sagt at utbyggeren foreslo å smøre politikere i Valencia og Altea.

Alteas ordfører Andrés Ripoll sier det slik om Oslo kommunes opptreden i saken:

– Vi forstår ikke deres politikk, uten å snakke med oss, går de til pressen med krav om en granskningskommisjon for å oppklare tema, når eneste de hadde trengt å gjøre var å spørre oss direkte om hva som var problemet. (I forhold til byggetillatelsen red. anm.)

– Det er alvorlige beskyldninger vi har blitt implisert i, for oss er det viktig at de nå granskes for at rett skal bli rett og at de innvolverte blir satt på plass, sier ordfører Ripoll.

Altea kommune mener det over 5000m2 store bygget Oslo kommune ønsker å bygge ikke passer inn på Montemolar, hvor det kun finnes lav bebyggelse, hovedsaklig villaer. Den konkrete delen av Montemolar, hvor Oslo kommune ønsker å bygge sitt sykehjem, er ikke regulert for bebyggelse og tomten er dekket av en furuskog.

–    Furuskogen på Montemolar er en av få gjenværende grønne lunger i Altea og den må vi verne om, sier byråd for byggesaker i Altea Verónica López.
Nei til bygging på uregulert mark
Protester mot Oslo’s prosjekt i Altea: “Nei til bygging på uregulert mark” lyder banneren.

 

Gamblet og tapte
Tomten Oslo kommune har kjøpt er klassifisert som ”rustico”, ikke bebyggbar land. Man er avhengig av velvilje fra lokale og regionale myndigheter for å få dispensasjon for å bygge på en slik tomt. Etter regjeringsskiftet i Madrid i 2004, hvor PSOE vant, har spanske myndigheter blitt langt mer restriktive med tanke på omgåelse av regelverket som er ment å beskytte slike landområder fra utbygging.

Den gang Oslo kommune kjøpte tomten i 2006 satt PP med makten i Altea, de tapte som ventet lokalvalget mai 2007. Korrupsjon og byggepolitikken til PP var en av hovedårsakene til at de tapte i Altea. Altea styres nå av en koalisjon mellom PSOE og CIPAL. Begge partiene gikk til valg med løfter om slutt på rasering av kysten med den ukontrollerte byggeaktiviteten mange mener Partido Popular (PP) i mange år har praktisert.

 

Vil ikke ha 5000m2 sykehjem i “marka”: Mange lokale innbyggere synes lite om at deres turområde skal jevnes med jorden.

Bildene er fra det aktuelle området Oslo kommune vil bygge ut på “Montemolar” utenfor Altea sentrum.

Les også om denne saken:

Flaut å være norsk i Altea…

Kaller beskyldningene fra Oslo kommune “en skandale”

Farse om Oslo kommunes planlagte sykehjem i Altea

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter