25.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
26.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Puig Campana får wifi

For å forbedre sikkerheten for de som tar turen opp til toppen av Puig Campana (bjelle-toppen på norsk) installerer rådhuset i Finestrat kommune en wifizone som skal dekke mesteparten av toppen og området like ned-forbi.

Som det er i dag slutter mobildekningen rundt skogsveien, PR-CV 289, som går rundt toppen. Rådhuset til installere tre aksesspunkter rundt fjelltoppen. Nettet vil være åpent for turgåere som via en app vil kunne sende SOS og nøyaktig se hvor på kartet man befinner seg. Applikasjonen vil også inneholde turist-info fra Finestrat.

Den høyeste fjelltoppen i Alicante-provinsen er populært for turgåere som via en relativt avslappende spasertur kan ta se frem til toppen på 1406 meter. Likevel skjer det at turgåere blir overrasket av skydekke eller får behov for hjelp etter fall e.l.

Det skjer også regelmessig at folk går seg bort og får behov for hjelp når turen tar lengre tid enn planlagt og man ser det vil bli mørkt før man rekker å finne veien tilbake og ned fra toppen hvor temperaturen er betraktelig lavere enn nede ved havet.

Toppen av Puig Campana er tilgjengelig fra Finestrat siden og fra toppen av en av urbanisasjonene i Polop hvor en sti tar gående opp fjellsiden og mot Puig Campana.

Relaterte saker

- Advertisement -