Protesterer mot nytt hundemottak

Dyrevernorganisasjonen ADAA protesterer mot Altea kommunes planer om et nytt hundemottak. Årsaken er at mottaket angivelig ikke kommer til å være av den humane typen der målet med driften er omplassering. I følge organisasjonen er det i stedet planlagt et privat styrt mottak der økonomiske interesser settes i høysetet og der uønskede dyr vil bli avlivet etter 20 dager. ADAA arrangerte nylig en protestmarkering ved strandpromenaden i Altea og har samlet over 3.000 underskrifter mot det planlagte mottaket.

 

I følge Asociación para la defensa de los animales de Altea (ADAA) er private hundemottak som drives for profitt, også kalt «perrera», fullt lovlige etter regionale forskrifter (Ley vigente 4/94 de la Generalitat Valenciana). Den kommunale støtten som tildeles slike mottak vil av erfaring ikke bli investert i operasjoner eller medisinsk behandling av mishandlede, syke og forlatte hunder, sier ADAA. Behandling og stell av hunder koster penger. Derfor vil mottakene i mange tilfeller velge å avlive hundene fremfor å ta vare på dem. I loven heter det at 20 dager må være gått før et dyr kan avlives.

 

Organisasjonen ber Partido Populars og CIPALs kommuneledelse om å revurdere vedtaket og heller bygge et «herberge» for hunder der dyrene tas vare på og der målet med driften er omplassering.

 

 

Relaterte saker