Protesterer mot nytt hundemottak

Publisert

Dyrevernorganisasjonen ADAA protesterer mot Altea kommunes planer om et nytt hundemottak. Årsaken er at mottaket angivelig ikke kommer til å være av den humane typen der målet med driften er omplassering. I følge organisasjonen er det i stedet planlagt et privat styrt mottak der økonomiske interesser settes i høysetet og der uønskede dyr vil bli avlivet etter 20 dager. ADAA arrangerte nylig en protestmarkering ved strandpromenaden i Altea og har samlet over 3.000 underskrifter mot det planlagte mottaket.

 

I følge Asociación para la defensa de los animales de Altea (ADAA) er private hundemottak som drives for profitt, også kalt «perrera», fullt lovlige etter regionale forskrifter (Ley vigente 4/94 de la Generalitat Valenciana). Den kommunale støtten som tildeles slike mottak vil av erfaring ikke bli investert i operasjoner eller medisinsk behandling av mishandlede, syke og forlatte hunder, sier ADAA. Behandling og stell av hunder koster penger. Derfor vil mottakene i mange tilfeller velge å avlive hundene fremfor å ta vare på dem. I loven heter det at 20 dager må være gått før et dyr kan avlives.

 

Organisasjonen ber Partido Populars og CIPALs kommuneledelse om å revurdere vedtaket og heller bygge et «herberge» for hunder der dyrene tas vare på og der målet med driften er omplassering.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter