Prest underslo millioner fra sykehjem i Spania

Publisert

Den norske presten Are Blomhoff (61) har innrømmet å ha underslått 14, 6 millioner kroner fra Stiftelsen Betanien. Store deler av underslaget skal være knyttet til driften av Fundacion Betanien i Alfaz del Pi. Blomhoff har også vært direktør ved Stiftelsen Betanien i Bergen og han har altså lagt alle kortene på bordet.

Den underslagssiktede var en nøkkelperson i driften av sykehjemmet i Alfaz del Pi. Sykehjemmet ble etablert i 2001.

Sykehjemmet spanske konto ble regelmessig tilført penger fra hovedkontoret i Bergen og det er denne kontoen som er tappet for millionbeløp. Det grove underslaget ble avdekket på bakgrunn av varsling, og påfølgende intern og ekstern granskning.

Eks.-direktøren har hele tiden samarbeidet med politiet i denne saken. Foreløpig er det intet som tyder på at flere er involvert i saken. 61-åringen solgte tidligere i år sin bolig i Lier utenfor Drammen for 4,3 millioner. Det skjedde ganske raskt etter at han måtte forlate stillingen.

Hordaland Politidistrikt ble kjent med underslagssaken for to uker siden og den siktede ble tatt inn til avhør umiddelbart. Det var Stiftelsen Betanien som innleverte politianmeldelse.

– Vi har hatt for dårlig intern kontroll og det er mitt ansvar som øverste leder, innrømmer styreleder, Christian Hysing-Dahl.

Underslaget får ingen umiddelbare følger for driften av sykehjemmet i Alfaz del Pi eller det omfattende arbeidet stiftelsen Betanien utfører i Norge. Stiftelsen har en egenkapital på 124 millioner kroner, men den skulle altså ha vært på 139 millioner kroner.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter