Pressemelding: Sludder fra Sylvi Listhaug

Publisert

Pressemelding fra Rødt 06.09.09:

Søndag kveld tok eldrebyråd Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet bladet  fra munnen og kommenterte for første gang sykehjemsskandalen som har kosta Oslos skattebetalere 23 millioner kroner.

Til TV2-nyhetene sier Listhaug at grunnen til at kommunen nå sitter igjen med en tomt uten byggetillatelse er  et korrupsjonsforsøk fra direktøren i Covalencia SL, Vicente Viñoles, i  november 2008. Listhaug har tidligere ikke villet kommentere saken. Hun har  også unnlatt å svare på spørsmål fra Rødt i bystyrets spørretime.

Rødts 1. kandidat i Oslo, Erling Folkvord, fnyser av Listhaugs uttalelser og kaller dem sludder og bortforklaringer.

– Det Listhaug kommer med nå er det reneste sludder. Korrupsjonsforslaget Oslo kommune ble utsatt for 27. november 2008 er svært alvorlig. Men det forklarer slett ikke hvorfor eller hvordan 19 øremerka tilskuddsmillioner
fra Husbanken ble brukt til alt mulig annet enn å bygge sykehjem. De var jo brukt opp før korrupsjonsforsøket i fjor, sier Folkvord.

– At Oslo kommune utbetalte 5,7 millioner kroner til et byggelederfirma, uten å ha byggetillatelse og før entrepenør var engasjert, er byråd Sylvi Listhaugs ansvar. Korrupsjonsforsøket halvannet år seinere kan ikke
forklare dette. Hvorfor kan ikke Listhaug svare på hvorfor FrP-styrte Oslo har utbetalt mange millioner til et byggelederfirma som ikke har bygget noe som helst, og som brukte et firmanavn som ikke en gang finnes i spansk foretaksregister, spør Folkvord.

Han viser til at både disse utbetalingene, samt det urimelig høye meglerhonoraret som ble utbetalt to ganger, foregikk lenge før korrupsjonsforsøket Listhaug gjemmer seg bak.

– Heller ikke FrP-politikeres mange turer til Spania, eller oppvartinga av spanske høyrepolitikere for titusenvis av kroner i mars 2006 kan forklares med korrupsjonsforsøket i 2008. Alt det gale skjedde jo flere år før forespørselen om svarte penger kom på bordet, poengterer Folkvord.

– Det er bra at Oslo kommune har anmeldt forsøket på korrupsjon. Men nå må Sylvi Listhaug som ansvarlig byråd vise vilje til å rydde opp i de andre forholdene også. Oslos innbyggere har krav på å få vite hvordan mer enn 23 millioner kroner har blitt sølt bort og hva pengene har blitt brukt til. Listhaug bør ikke slippe unna med forsøket på å skjule sannheten om kommunens katastrofale pengebruk til etter valget 14. september.

Se saken på TV2 nyhetene: Skylder på korrupsjon.

 

Mer om Oslo skandalen:

 

Kommentar: Nesten flaut å være norsk i Altea…

Kommentar: Farse om Oslo kommunes planlagte sykehjem i Altea

Rådhuset kritiserer Oslo kommunes advokat Carmen Sanz

Oslo kommune anmelder utbygger i korrupsjonsak

Kaller beskyldningene fra Oslo kommune “en skandale”

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter