PP’s norske kontakt nekter partitilknytning

Publisert

Det har i lang tid vært turbulente forhold innad i Partido Popular i Alfaz del Pi. Partiet lanserte ny lederkanidat tidligere i høst for så å erstatte vedkommende etter få dager.

I høst ble det også besluttet at partiet ikke lenger kunne la norske Eric Svanberg fortsette på listen som kanidat, på grunn av hva de kaller ”nordmannens juridiske problemer”.

Foruten å ha en problematisk dobbeltrolle da han inntil nylig arbeidet for en utbygger samtidig som han deltok politisk tyder mye nå på at Svanberg faktisk aldri har tilfredstilt kravene det stilles til kanidater som vil stille til valg i spansk lokalpolitikk.

Gift norsk
I tilknytning til kunngjøringen av Svanbergs avskjedigelse ble det gjort offentlig at Maria Verdejo var partiets nye sekretær ansvarlig for de norske innvandrerne i Alfaz del Pi. Maria Verdejo er gift med nordmannen Helge Andergren som sammen med tannlege Einar Røskeland driver ”Clinica Dental Alfaz del Sol”.

Etter at Spaniaposten publiserte saken 13. November (Utgave 22/2010) om Svanbergs avskjed og Verdejos inntreden som PP’s ”norske alibi”, har Maria Verdejo kontaktet Spaniaposten for som hun selv sier ”å korrigere den feil som ble skrevet om henne”. Hun nekter for at hun har denne nye rollen i partiet og forteller til Spaniaposten at hun ikke forstår hvor vi har fått det i fra.

En av flere kilder er partiets egen offisielle nettside www.pplalfas.es, hvor Maria Verdejo, fortsatt står oppført som ”Secretaría de Residentes Noruegos: Maria Verdejo” under seksjonen ”Quen somos” eller ”Hvem er vi”.

Maria Verdejo ber Spaniaposten om å videreformidle at hun ikke har stillingen Partido Popular oppyser på sin webside at hun har. Hun hevder til tross for å være oppført på partiets offisielle side at hun ikke er aktiv i partiet og heller ikke medlem av Partido Popular.

Spaniaposten har kontaktet Eric Svanberg i denne saken men han har ikke gitt oss noe svar.

Eric Svanberg Alfaz del Pi

Les også:

Eric Svanberg (PP) får ikke stille til gjenvalg

Svindel fra invalide og formuer stjålet fra norske pensjonister

Korrupsjon: President for Alicante provinsen anholdt

Partido Popular i Alfaz del Pi i krise

Spanjolene har mistet tilliten til politikerne

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter