PP-politiker skjulte lottogevinst

Publisert

En tidligere ordfører for PP må i fengsel for å ha forsøkt å skjule at han har vunnet i lotto. Ifølge aktor gjemte den tidligere ordfører i Manises og direktør i vannverket Emarsa unna 12 millioner euro.

En tidligere ordfører for PP må i fengsel for å ha forsøkt å skjule at han har vunnet i lotto. Ifølge aktor gjemte den tidligere ordfører i Manises og direktør i vannverket Emarsa unna 12 millioner euro.

Lykken syntes å snu for Enrique Crespo Calatrava den 22. desember 2011. Da vant politikeren andre premie i det store spanske julelotteriet. Champagnen ble sprettet i bystyret, og tv-kameraene fanget opp en euforisk Crespo.

Crespo satt på dette tidspunktet på tiltalebenken for sin medvirkning i konkursen i det offentlige vannbehandlingselskapet Emarsa. Men, vinnergleden ble kortvarig. Neste dag krevde dommer Vicente Rios at politikeren i løpet av 24 timer måtte fortelle retten hvor mange vinnerlodd han satt på. Den tidligere ordføreren løy til dommeren og fortalte han kun hadde kjøpt ett lodd. Torsdag 5.september la dermed påtalemyndigheten ned påstand om tre års fengsel for å skjule 99 andre lodd, totalt verdt 12,3 millioner euro.

Påtalemyndigheten mener at Crespo “på et tidlig tidspunkt innså at det ville settes i gang en etterforskning mot ham etter konkursen i Emarsa.” Aktor hevder tiltalte hemmeligholdte loddene for å unngå mulig beslag av sine private eiendeler. Og, det skulle vise seg å stemme. 38 dager etter lottotrekning ila dommeren Crespo en kausjon på 25 millioner kroner, som tilsvarer beløpet som det offentlige vannverket ble tappet for.

Aktor har også lagt fram påstand om tilsvarende fengselsstraff for den tidligere ordførerens bror og foreldre.

Politiets etterforskning har så langt avdekket at mens den daværende ordføreren og hans familie tilsammen har satt inn 159 andre vinnergevinster i ulike bankfilialer i perioden fra den 22. desember 2011 til 23. januar 2012.

Selv om tiltalen er alvorlig er strafferammen for forbrytelsen mindre enn i straffesaken relatert til konkursen i vannselskapet Emersa, hvor aktoratet har bedt om 14 års fengsel for den tidligere ordføreren og 24 andre personer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter