Populær region for utlendinger

Publisert

ALICANTE: 80 prosent av boligene i regionen blir kjøpt av utlendinger.

I 2008 var det hovedsaklig russere som var kjøperne. Det å kjøpe seg bolig i regionen Valencia har forandret seg drastisk siden krisen startet, hovedsakelig i løpet av det siste året. 
I 2008 var 80 prosent av kjøperne spanjoler og 20 prosent var utlendinger. Nå har tallene snudd på seg. Nå er 80 prosent av kjøperne utlendinger. ALICANTE: 80 prosent av boligene i regionen blir kjøpt av utlendinger.

I 2008 var det hovedsaklig russere som var kjøperne. Det å kjøpe seg bolig i regionen Valencia har forandret seg drastisk siden krisen startet, hovedsakelig i løpet av det siste året. 
I 2008 var 80 prosent av kjøperne spanjoler og 20 prosent var utlendinger. Nå har tallene snudd på seg. Nå er 80 prosent av kjøperne utlendinger. De fleste utenlandske kjøperne er russere, langt foran skandinavere, hollendere og belgiere, og det vanlige britiske markedet er nesten lammet. 


– Det virker som om at russerne kommer i hopetall og kjøper både eksklusive boliger og økonomiske boliger. Vårt marked er attraktivt for russerne, de har et godt øye til regionen og de kommer med penger, sier Josualdo Ros, generalsekretær i Feprova. 


Selv om det nasjonale boligmarkedet falt med 38 prosent i august måned, har regionen gjort det knallbra med 3.868 salg. Bare Andalucìa ligger foran i antall boligsalg. 
I følge Feprova, har Spania et lager av nye boliger. Det er omtrent 50.000 i regionen og 18.000 av disse ligger i provinsen Alicante, som står for 50 prosent av boligsalgene. 

– Problemet er at bankene eier mesteparten av boligene, og de fleste har ikke engang stikkontakt. Folk vil ikke ha disse boligene. Ikke engang om de mottok dem i gave, sier Ros.


Når det kommer til boligprisene, mener Ros at den beste tiden for å kjøpe bolig allerede er over, eller er helt i sluttfasen. 


 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter