Polops ordfører fengslet

Publisert

Polops ordfører Juan Cano ble varetektsfengslet uten mulighet for kausjon etter rettsmøte i Villajoyosa den 26. november. Påtalemakten vet fortsatt ikke hvilken rolle han spilte i forbindelse med drapet, men arbeider ut i fra teorien om at han kan ha vært en av hovedmennene.

Polops ordfører Juan Cano ble varetektsfengslet uten mulighet for kausjon etter rettsmøte i Villajoyosa den 26. november. Påtalemakten vet fortsatt ikke hvilken rolle han spilte i forbindelse med drapet, men arbeider ut i fra teorien om at han kan ha vært en av hovedmennene.

Cano avslo å forklare seg for Guardia Civil de to dagene han satt fengslet før rettsmøte, og han skal ha nektet å forklare seg for dommeren. Etter rettsmøtet ble Cano overført til fengselet i Villena på ordre fradommeren i Villajoyosa.

Ny ordfører  

Samme dag som Cano ble overført til Villena, ble Maria Dolores Zaragoza (PP) valgt til ny ordfører i Polop. Zaragoza sier at hun ikke aner hva motivet for drapet på Alejandro Ponsoda kan ha vært. På spørsmål om hun tror Juan Cano kan være involvert i drapet svarte hun at det får det være opp til domsstolene å avgjøre.

Alle byråder i Polop var til stede under innsettelsen av Maria Dolores Zaragoza, bortsett fra byråd for turisme, Joaquin Montiel, som også er under etterforskning i forbindelse med drapet på Ponsoda.

Økt formue

Etterforskerne har fokusert på at eiendom kan ha vært motivet for drapet på Ponsoda. Juan Canos personlige eiendomsformue har økt betraktelig siden han ble innsatt som byråd for første gang i 1995.

Like etter å ha blitt utnevnt til byråd, kjøpte Cano fire forretningslokaler og en villa sammen med sin kone María del Carmen Berenguer. I 2004 kjøpte han en 487 kvadratmeter stor villa. Og tidligere i år kjøpte han fem drøyt 1.000 kvadratmeter store tomter i området mellom La Nucia og Polop, sammen med blant andre byråd for turisme, Joaquín Montiel, som også er mistenkt for å ha hatt befatning med drapet på Ponsoda. I 2002 ble Cano og Montiel anmeldt for å ha forsøkt å presse penger ut av en utbygger. 

 

Ordførerdrapet kostet 50.000 euro

Impliserer byråd i ordførerdrap

PP-ordfører arrestert for drapet på sin forgjenger

Ytterligere to arrestert i tilknytning til ordførerdrap

Impliserer offentlig ansatt i ordførerdrap

Skobutikkeier arrestert for ordførerdrap

Nekter for kjennskap til drapet på Ponsoda

Mann arrestert for ordførerdrap

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter