Polop i Alicante, Spania

Publisert

Polop er en vakker liten landbruks-kommune som ligger i Alicante-provinsen kort vei fra Altea og Alfaz del Pi. Med sin rike historie, vakre natur og sjarmerende atmosfære, er Polop et ideelt reisemål for de som ønsker å oppleve en autentisk spansk landsby.

Polop har en lang og interessant historie som går tilbake til maurisk tid. Byen ble grunnlagt av maurerne på 700-tallet og var et strategisk sted med sin imponerende festning og utsikt over området. Etter den kristne erobringen på 1200-tallet ble byen en del av kongeriket Valencia.

Turer og Naturskjønne omgivelser

En av de beste måtene å oppleve Polop på er å ta en spasertur gjennom de pittoreske gatene. Utforsk de smale brosteinsbelagte veiene, og nyt den vakre arkitekturen og de fargerike fasadene på de tradisjonelle husene. Ta en tur opp til Polop-slottet, som ligger på toppen av åsen og gir en fantastisk utsikt over omgivelsene.

Festligheter og arrangementer

Polop er kjent for sine lokale festligheter og kulturelle arrangementer som tiltrekker seg både innbyggere og besøkende. En av de mest populære festlighetene er Moros y Cristianos (maurere og kristne), som feires i slutten av oktober. Dette er en fargerik festival som hyller byens historie og inkluderer spektakulære opptog, musikk, dans og teaterforestillinger.

Praktisk informasjon

  • Beliggenhet: Polop ligger omtrent 20 kilometer nord for Benidorm i Alicante-provinsen.
  • Lokale festligheter: Moros y Cristianos feires vanligvis i slutten av oktober. Det er best å sjekke den nøyaktige datoen for festivalen før du planlegger besøket.
  • Overnatting: Det er flere overnattingsmuligheter i og rundt Polop, inkludert hoteller og feriehus.

Polop er en liten, men sjarmerende by som gir besøkende muligheten til å oppleve en autentisk spansk atmosfære. Utforsk byens rike historie, ta turer i de vakre omgivelsene og delta i de lokale festlighetene for å få en dypere forståelse av Polops kultur og tradisjoner. Uansett om du er interessert i historie, natur eller kulturelle opplevelser, vil Polop definitivt imøtekomme dine behov.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter