Polop gjenåpner populær klatresti

Publisert

Klatrestien (vía ferrata) ved fjellet Ponoig i Polop skal gjenåpnes i løpet av sommeren dersom alt går etter planen. Stedet er populært blant erfarne klatrere blant annet grunnet et heng på nærmere 250 meter. Veggen ble av sikkerhetsmessige årsaker stengt i 2016. Kommunen har nå engasjert ekstern ekspertise for å vurdere sikkerheten ved fjellet og hvilke utbedringer som eventuelt må gjøres før veggen kan gjenåpnes.

Polop kommune nord på Costa Blanca er villige til å påta seg kostnadene som må til for å få gjenåpnet klatrestien La vía ferrata del Ponoig. Med bare litt over 4.000 innbyggere og en beliggenhet midt mellom fjell og hav er alle aktivitetstilbud viktige, sier Polops ordfører Gabriel Fernández til media. Klatretilbudet har vært en viktig kilde til inntekter, noe man har fått merke etter stengingen i april i fjor.

Ved siden av fjellene Peñón de Ifach og Puig Campana er Ponoig et av de mest populære klatrestedene i området.  Dersom alt går etter planen kan veggen gjenåpnes allerede i juli.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter