Politiker idømt fengsel for mobbing

Publisert

En tidligere byrådsrepresentant i Benidorm er idømt ett års fengsel for mobbing av en ansatt i kommunen. Isabel Martínez fra partiet PSOE skal som byråd for velferd i perioden 2009 til 2011 har gjort livet så vanskelig for sin underordnende at vedkommende fikk angst og depresjoner og ble sykmeldt i lengre tid. Lokalpolitikeren er også idømt et større erstatningskrav og må i tillegg betale saksomkostninger.

Isabel Martínez som nå er dømt til fengsel skal ha tatt en rekke beslutninger og gitt ordre som direkte påvirket den ansattes arbeidssituasjon negativt. I følge avisen Información gikk mobbingen blant annet ut på å frata funksjonæren arbeidsoppgaver som hun i grad av stillingen egentlig hadde ansvar for. Den ansatte skal også ha måttet tåle en lønnsreduksjon tilsvarende flere tusen kroner i måneden. På bakgrunn av bevisene i saken anser retten det som hevet over tvil at hendelsen var et personlig angrep på den underordnede. Den tidligere PSOE-byråden er derfor idømt ett års fengsel og må betale en erstatning på 35.610 euro, pluss saksomkostninger. Lokalpoltikeren er ikke tidligere straffedømt og slipper derfor å sone fengselsstraffen.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter