Politiet stengte pølsevogn på åpningsdagen

Publisert

På selveste åpningsdagen for den danske pølsevognen i Albir beordret det lokale politiet stengning av virksomheten med umiddelbar virkning. Pølsevogna var satt opp på privat grunn ved siden av Danish Design ved inngangen til Albir.

På selveste åpningsdagen for den danske pølsevognen i Albir beordret det lokale politiet stengning av virksomheten med umiddelbar virkning. Pølsevogna var satt opp på privat grunn ved siden av Danish Design ved inngangen til Albir.

Begrunnelsen for stengninger, er et generelt forbud mot ambulerende utsalgssteder i kommunen. Dersom stengninginstruksen ikke respekteres, kan det bli utstedt bøter i størrelsesorden opp til 6.000 euro.
Initiativtakeren bak prosjektet heter Mats Rasch og er en av eierne av Danish Design. Han sier til SpaniaPosten:
    -Vi har søkt om alle nødvendige tillatelser fra kommunen og vi har fått beskjed om at     søknaden om å sette opp pølsebua var godkjent.
Pølsebuas eneste besøkende i Albir for denne gang var Dorthe Petersen, som jobber som oversetter i Alfaz del Pi. Hun synes det er trist at pølsebua ikke får tillatelse til å drive videre i Albir.
    -Jeg har bodd i utlandet siden jeg var 17 år og noe av det jeg savner aller mest fra Danmark     er de røde pølsene. Nå har jeg jobbet i Albir i over tretti år, og når jeg en sjelden gang er     hjemme i Danmark passer jeg alltid på å få med meg noen pølser hjem. Forhåpentligvis vil     kommunen komme på banen og endre regelverket, slik at Mats kan drive pølsevogna her i     Albir videre.
Mats Rasch kjenner Albir godt etter å ha startet opp Danish Design-butikken i byen for fem år siden. Han håper nå å kunne komme tilbake på et senere tidspunkt.
    -Slik vi forstår politiet og signalene vi har fått fra kommunen i dag er det viktigste for at     pølsebua er en del av en bygning. Så, nå følger vi politiet sine instrukser og legger ned     utsalget for denne gang, sier dansken i en kommentar til Spaniaposten.
Initiativtakeren bak pølse-utsalget vil nå etter planen komme tilbake til Albir om noen måneder for å se etter egnede næringslokaler i sentrum av Albir.
    -Vi har gått rundt med ideen om å sette i gang denne virksomheten over lang tid og vi gir     ikke opp ideen om å tilby de nordiske innbyggerne i Albir deilige, danske pølser, sier han     med et smil.
Den totalrenoverte pølsevogna kom direkte fra København i går og blir nå satt opp i Torrevieja, der pølsesalget går så det suser (se egen sak).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter