Politiet sendt ut for å fjerne parasoller fra stranden

Publisert

På stranden i Calpe er det trangt om plassen. Nylig ga kommunen byens uniformerte den ærefulle jobben med å fjerne parasoller og stoler som var satt opp ulovlig i den ettertraktede «førstelinja».

Kampen om å sikre seg de beste plassene på badestranden før stranden er åpnet er et kjent fenomen på Kanariøyene, Costa del Sol og Costa Blanca. Mange kommuner har sett seg lei på den uglesette praksisen.

Flere kommuner på Costa Blanca har innført bøter mot å holde av plass på stranden. Ofte tar et medlem i familien på seg jobben med å stå opp ekstra tidlig for å “reservere” plassen, for så gjerne å gå hjem igjen for å spise frokost. Når hele familien omsider kommer på stranden utpå formiddagen har de allerede sikret seg den beste plassen.

I Calpe kommune ble det innført forbud mot slike reservasjoner i 2016. Dermed ble det også politiets sak å aksjonere. Søndag 19. august ble flere betjenter sendt ut for å fjerne det som var satt opp av strandmøbler ved Playas de la Fossa og Playa del Arenal-Bol. Den noe uvanlige aksjonen skjedde etter at Alicante-avisen Información hadde skrevet om saken. Hele strandlinjen ved de nevnte strendene skal da ha vært fylt opp med parasoller, stoler og håndklær, lenge før folk var kommet på stranden.

I følge kommunens vedtekter er det forbudt å legge seg til ved byens strender fra midnatt til klokken 9:30 om morgenen. Den opprinnelige årsaken til reglene er ryddingen og klargjøring av strendene som normalt skjer maskinelt.

Les også:

Den beste familiestranden på Costa Blanca.

Bøter for å “holde av” strandplass

750 euro i bot for å tisse i havet…

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter