Politiet i Benidorm etterforskes i UK

Publisert

Familien til den britiske statsborgeren som døde på glattcelle i Benidorm i slutten av oktober har anmeldt saken i hjemlandet. Den 36 år gamle mannen fra Bolton (England) ble arrestert for bråk på hotellet der familien bodde. I følge politiet i Benidorm skal mannen ha tatt livet sitt på cellen kort tid etter arrestasjonen. Familien har hele tiden stilt spørsmål ved politiets forklaring og mener avdøde kan ha blitt utsatt for politivold.

Den aktuelle hendelsen skjedde natt til fredag 23. oktober. Politiet i Benidorm opplyste at briten var blitt arrestert etter at hans samboer hadde bedt betjeningen på hotellet om hjelp fordi mannen var voldelig. Den kvinnelige samboeren innrømmet at årsaken til arrestasjonen var bråk, men skal ha tonet ned alvoret i saken og har hele tiden stilt seg uforstående til at mannen skal ha tatt sitt eget liv. Da hun ble bedt om å identifisere avdøde hos politiet, skal mannen i følge samboeren ha hatt blåmerker i ansiktet. I tillegg skal genseren han hadde på seg da han ble arrestert ha vært fjernet.

I følge politiet i Benidorm tok mannen sitt eget liv ved å henge seg med et teppe han hadde revet opp i strimler. Mannen skal senere ha blitt flyttet etter godkjennelse fra dommer og deretter fraktet til obduksjon. Om den forutgående arrestasjonen på Hotel Palm Beach i Benidorm har politiet forklart at mannen oppførte seg aggressivt. Politiet hevder at kun et minimum av makt ble brukt under arrestasjonen og opplyser at den kvinnelige samboeren var forslått på deler av kroppen.

 

Kritikk for dårlig sikkerhet

Politiet i Benidorm fikk i en offisiell rapport i fjor kritikk for dårlig sikkerhet på politistasjonen. I følge avisen El País skal organet for rettssikkerhet hos det spanske innenriksdepartementet (Secretaría de Estado de Seguridad) ha advart mot manglende overvåkning ved politistasjonens celler. En rekke tiltak skal ha blitt anbefalt, men ikke fulgt opp. Sentrale myndigheter skal blant annet ha etterspurt kameraer og at dørene til avlukkene ble byttet ut for å minske faren for selvmord hos pågrepne. Cellen der briten skal ha tatt sitt eget liv i oktober er blant områdene der det ikke er kameraer, skriver avisen.

Familien til den avdøde briten skal senere ha anmeldt forholdet hjemme i Storbritannia. Den tidligere samboeren opplyser til media at saken er under etterforskning. Familien skal også ha samlet inn penger til å engasjere en advokat i Spania.

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter