Politiet gransker Alfaz-kommune

Publisert

Politikere i Alfaz del Pi kommune mistenkes for å ha gjort ulovligheter knyttet til prosessen rundt den nye generalplanen for kommunen. Areal som tidligere har ligget inne i naturparken ved Sierra Helada i Albir har blitt “flyttet” inn i bebyggbart område.

Etterforskerne i Guardia Civil mistenker kommunen, under PSOE og ordfører Vicente Arques´ ledelse, for å ha åpnet for ulovlig utbygging i det fredede naturområdet Sierra Helada. Saken er blitt kjent etter en anmeldelse fra Partido Populars lokallag. I følge anmeldelsen har ordfører Arques sagt ja til at deler av parken kan omreguleres til utbyggbart område, noe som strider med den nasjonale verneplanen der det heter at hele Sierra Helada er beskyttet.

I følge den spanske avisen ABC har politiet (Guardia Civil) bedt Alfaz del Pi kommune om informasjon knyttet til enkelte endringer i kommunens plan for utbygging Plan General de Ordenación Urbana (PGOU), for å se om disse er i strid med den nasjonale verneplanen (Plan de Ordenación de los Recursos Naturales) som gjelder for naturparken Sierra Helada.

Avisen viser også til tidligere byggesaker der det er gitt lov til utbygging i naturparken. Et av eksemplene gjelder en luksusbolig og 15 mål med tomt som for mange år siden ble bygget i det som i dag er vernet natur.

Kommunen, ledet av PSOE og ordfører Vicente Arques skal ha mottatt en rekke klager på eiendommen uten at det er blitt gjort noe i saken. I stedet ble den i 2013 promotert med løfter om mulighet for videre utbygging på stedet. Eiendommen skal ha blitt markedsført for kjøpere i Dubai til en prislapp på 26,5 millioner euro.

Parque natural de la Sierra Helada ligger i kommunene Benidorm, Alfaz del Pi og Altea og er ansett som et av de viktigste naturområdene i Valencia-regionen. Parken ble kåret til «Månedens naturpark» for juni både i 2013 og 2015. Prisen som ble innført i 2013 deles ut hvert år til en av Comunidad Valencianas frede parker for å øke bevisstheten rundt natur, plante- og dyreliv i regionen.

Dette skriver avisen ABC (klikk på linken for å lese artikkelen): La Guardia Civil busca en el Ayuntamiento de Alfaz del Pi pruebas de posibles delitos urbanísticos.

Les også: Albir-villa bygget på uregulert tomt selges for 26.5 millioner Euro

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter