Polemikk om barnehage i Albir

Publisert

Den nyetablerte barnehagen ”Little People” i Albir har møter mye problemer. Barnehagen anklages av en norsk ansatt blant annet for kontraktsbrudd og å drive ”svart”. Eneboligen hvor barnehagen drives ligger midt i et boligområde, til sjenanse for naboer og utearealet kan være for lite. Lokalavisen ”Siete Dias” skrev 22. april at barnehagen skal overtas av kommunen, så fra høsten av riskerer barnehagen å bli fylt opp med barn fra svakerestilte familier bosatt i Alfaz del Pi.

I artikkelen skriver «Vikingposten» om hvordan den norske ansatte fikk sparken på dagen. Den ansatte hevder hun ble sparket etter å ha nektet å irettesette en femåring ved å fortelle barnet at «han ville komme i fengsel…» Hun skal ha måtte fortelle barnet dette på vegne av eier og daglig leder Anabel Corral Granados som ikke snakket godt nok norsk til selv å irettesette fem-åringen. Granados er gift norsk og promoterer norsk-opplæring som en del av barnehagens tilbud.

Barnehage i Albir: Little People

Se artikkel i Vikingposten Spania-drømmen endte i mareritt

Etter hva kilder som vil ikke vil stå frem sier til SpaniaPosten har Granados ”egne syn” på barneoppdragelse og pedagogikk. Hun startet «Little People» i Albir etter konflikt med andre barnehager i området hvor Granados var bruker. Ansatte i barnehagen forteller om svært spesielle forventninger Granados’s side.

Svart lønn rett i hånda

Videre skriver Vikingposten i sin artikkel at den norske ansatte i hovedsak arbeidet svart og på den måten gikk glipp av rettigheter i det spanske systemet.

– Jeg hadde fast ansettelseskontrakt hvor det bare stod at jeg jobbet en time om dagen, men i realiteten jobbet jeg mye mer og fikk utbetalt resten i svarte penger. De fikk jeg selvsagt rett i hånda uten noen kvittering, hevder Michelle Tonheim.

22-åringen forteller at det i ettertid også har vært vanskelig å få ut hennes egne ting i barnehagen. Hun hevder at hun ble kastet på dør av ekteparet som eier og driver barnehagen, Anabel Corral Granados og Fredrik Kruse.

SpaniaPosten har snakket med den tidligere ansatte, hun forteller at hun ikke fikk ordentlig kontrakt i det hele tatt. Men det skal ha blitt gjort en ulovlig slags “privat kontrakt” hvor det stod det skulle arbeides en time om dagen. Men den norske ansatte sier hun jobbet 12 timer dagen første uken og deretter 8-9 timer. Hun måtte også jobbe helger, da helt uten noen form for betaling.

 

Overtas av kommunen?

”Siete Dias” skrev 22. april at ”Little People” skal overtas av kommunen og bli kommunal barnehage. I følge artikkelen, som også er delt ut på Facebook, kan alfasinere søke om gratis barnehageplass ved å henvende seg på rådhuset.

Navneforvikling?

Problemene for barnehagen stopper ikke med det. Navnet kan også føre til flere forviklinger. «Little People» er et registert varemerke tilhørende «Fisher Price» eid av leketøysgiganten «Mattel» som også eier Barbie.

Barnehagens norske representant Fredrik Kruse har ikke svart på SpaniaPostens henvendelse i saken.

Little People Albir Barnehage

Om norske og internasjonale barnehager i området:

Norsk barnehage: Kjente verdier i barnehagen

Internasjonal barnehage: Albirs internasjonale barnehage

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter