13.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19 C
Las Palmas de Gran Canaria

«Planta de L’Arbret» – Kirkeplassen får sitt tre

Fredag 24. juni bør man få med seg «plantingen av treet» på kirkeplassen i Altea klokken 18.30. Markeringen er en viktig del av Sankthans feiringen i Altea og plantingen av treet markerer at sommersesongen har begynt. Samme dagen er det duket for prosesjon i gamlebyen.

 

Det hele begynner normalt med Algar elven hvor man skal kappe et tre som senere skal opp til gamlebyen. Tradisjonen har desverre tømt Algar området for de store treene, så kan får nå trær levert med lastebil fra landsbyer lengre opp i fjellene. Lokale helter og innvandrere begynner så turen inn mot sentrum akkompanjert av musikk.

 

«Spain is different»

Det skal stoppes ofte på veien så deltakerne kan få tatt seg en god slurk vin. Tradisjonen er at man kaster vin eller vann fra balkongene. Etterhvert som promillenivået øker riner deltakerne, som i hovedsak er ungemenn, av seg skjortene helt eller delvis. Dise henges på treet som pynt.

 

Stopp for påfyll av vin er mange og ofte, så det hele tar flere timer. Når man til slutt har kommet seg opp til kirkeplassen forankres treet midt på kirkeplassen hvor det blir stående hele sommeren. Har kan menn vise sin manndom med å klatre opp i stammen, en tradisjon som har før til en del ulykker opp igjennom årene. Men det forhindrer ikke en god fiesta.

 

21 Juni er det duket for «kjempe paella» klokken 14.30 ved inngangen til gamlebyen ved «Portal Vell», den gamle porten. Senere på kvelden, klokken 20.00 er det en prosesjon som går rundt gamlebyen frø den ender opp ved kirken på kirkeplassen.

Relaterte saker

- Advertisement -