Pizzarestaurant med norske retter

Publisert

Pizza & Cia holder til i sjarmerende omgivelser i sentrum av Albir. Selv om navnet antyder pizza, er menyen langt mer variert enn som så. Denne består derimot av tradisjonelle spanske, italienske og norske retter. Og dagens rett er alltid norsk, for innehaverne av restauranten er nemlig norsk.

Pizza & Cia holder til i sjarmerende omgivelser i sentrum av Albir. Selv om navnet antyder pizza, er menyen langt mer variert enn som så. Denne består derimot av tradisjonelle spanske, italienske og norske retter. Og dagens rett er alltid norsk, for innehaverne av restauranten er nemlig norsk.

Norsk-spanske Kris Bjerke, som driver restauranten sammen med sin mann Matteo Albiero, tar vennlig i mot. Verandakassene i vinduene er fylt med røde granium. Bak skimter man hvite gardiner. Palmene suser lett i den milde vinden. Det samme gjør Kris sitt lange lyse hår.
Kris Bjerke har en stille stund akkurat nå og tid til å ta i mot.  Hun smiler og snakker mye. Og hun gestikulerer i ett. Nå slår hun hånden ut mot den rommelige terrassen:
-Om sommeren er det fullt her. Vi har kapasitet til å ta i mot hundre gjester totalt, sier hun. Paret har satset friskt i et presset marked, men de ser allikevel optimistisk på fremtiden.
-Vi er ferske som restauranteiere, ja. Vi overtok denne åtte år gamle restauranten for snart et år siden. Men jeg har lang erfaring som servitør og Matteo som kokk. På dette året synes jeg at vi har lært mye og at vi har vokst med ansvaret.
Det kommer nye gjester hver dag, og det tar vi som et godt tegn. I tillegg kommer gjestene tilbake, smiler hun.
-Men navnet er noe misvisende, medgir Kris.
 – Noen kommer fordi de tror det er en pizzeria, som i dag. Denne kunden, som forøvrig var norsk, ble positivt overrasket over menyutvalget.  For vi har så mye mer enn pizza på menyen vår! Men restauranten har på den annen side et etablert navn, og det betyr en del. I tillegg koster det mye å bytte navn.
Foruten a la carte serveres det en norsk dagens rett.  Paret satser på et norsk publikum pluss det internasjonale.
-Vi serverer tradisjonsrik italiensk, spansk og norsk mat i tillegg til salater, forfriskninger, kjøtt og fiskeretter. Menyen er svært variert.
-Hvor har dere lært å lage norsk mat?
-Som halvt norsk er jeg vant til norsk mat. Matteo er en god kokk og kan lage det meste. Han har forresten sin egen spesialitet, nemlig ossobuco. Den er laget etter hemmelig oppskrift- en oppskrift som er gått i arv i familien hans i generasjoner.
Kris beskriver nordmenn generelt som høflige og sympatiske. Selv er Kris vokst opp i Spania med norsk far og spansk mor.
-Snakker du norsk?
-Dessverre, nei. Jeg vokste opp her og det ble snakket spansk på skolen, hjemme og ute. Men jeg har familie i Norge. Og jeg besøkte landet senest i oktober. Da fisket jeg, gikk turer og nøt den vakre naturen. Norge er et flott land med fantastiske årstider. Jeg ble satt ut av de flotte fargene på høsten, legger hun imponert til.
 Nye gjester er ankommet, pausen hennes er over. Kris reiser seg, tar frem blokk og penn for å ta gjestene i mot. Kvelden er ennå ung- det er mange timer til hun og Matteo kan dra hjem etter endt arbeidsdag ennå. De bekymrer dem ikke. De er unge, de er friske og de har satt pågangsmotet på full styrke.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter