Oslo kommune anmelder utbygger i korrupsjonsak

Publisert

Den spanske utbyggeren, Covalencia S.L., som hadde vunnet anbudsrunden, og skulle bygge sykehjem med 50 plasser for Oslo kommune i Altea, er anmeldt for korrupsjon, etter at han skal ha bedt om rundt to millioner kroner for å skaffe tilveie byggetillatelse for bygget som kommunen ønsker oppført på uregulert land. Tomten inneholder i dag kun ruinene av den gamle fyrverkerifabrikken som var i Altea.

Pengene utbyggeren ba om skulle angivelig brukes til å bestikke politikere i den valencianske regjeringen og ansatte ved rådhuset i Altea. Spansk politi etterforsker saken. Mens byggeoppdraget vil bli lagt ut på ny anbudsrunde.  

Det var i 2005 at Oslo kommune kjøpte en 12 måls tomt i Altea, prisen var fire millioner norske kroner. I forbindelse med ideen om å bygge et sykehjem i Spania, ble det opprettet et prosjektselskap, CRM – Centro de Rehabilitacion Montemolar. Det var i et møte med CRMs advokat og utbyggeren nylig, at det ble bedt om en utbetaling på 20.000 euro til to-tre ikke navngitte personer ved rådhuset i Altea, samt en overføring på 200.000 euro til ikke navngitte politikere i Valencia.

Pengeoverføringene skulle kamufleres ved at Covalencia S.L. skulle overfakturere CRM. Etter utbetalingene ble CRM lovet at byggetillatelsen skulle være på plass etter bare en drøy uke. Siden 2006 har Omsorgsbygg, Oslo kommune og CRM arbeidet med å komme i gang med byggingen, uten at det så langt har blitt tatt et eneste spadetak.

Arbeiderpartiets Trond Jensrud beskriver Oslo kommunes fremgangsmåte i saken som klossete. Han mener at den uheldige situasjonen kunne vært unngått hvis man hadde overlatt ansvaret for å bygge sykehjemmet til noen andre. Jensrud tror nå at det er lenge til sykehjemmet i Altea vil bli realisert.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter