Ordføreren i Benidorm oppgitt over britiske journalister

Publisert

Benidorms ordfører Agustín Navarro reagerer på hvordan britiske journalister skriver om det populære feriestedet. Han viser til at byen i enkelte aviser blir omtalt som full av prostitusjon og at gater og utesteder oversvømmes av kokain og ecstasy.

I følge avisen Información ber han nå de «britiske sensasjonsorienterte tabloidavisene» og «de fire eller fem journalistene som skriver om byen» om å ta hensyn til hva de formidler til sine lesere. I følge ordføreren gir de et unyansert bilde av byen som ikke stemmer med virkeligheten.

Navarro refererer til setninger som «folk rømmer byen og de som er igjen planlegger å dra», «skyskrapere står halvferdige på grunn av mangel på penger» og «strendene er tomme».  
Han mener journalistene ikke kan ha sett Benidorm ordentlig og inviterer dem derfor på en ukes gratis opphold.

På spørsmål om kriminalitet og salg av narkotika hevder ordføreren at Benidorm er ett av de tryggeste stedene i Europa. Samtidig innrømmer han at byen på grunn av utelivet, med mange barer og diskoteker, også tiltrekker seg kriminell aktivitet men ikke mer enn gjennomsnittet for slike feriesteder.

Det går alltid an å bli bedre, sier Navarro, som legger til at kommunen har økt nærværet av politi i de områdene som er mest utsatt. I tillegg er det planlagt opprettelse av en egen politistasjon i hjertet av den «engelske sonen», sier ordføreren. Kommunen samarbeider også med handelsstanden i byen om en strategi for å styrke turistnæringen og gjøre byen mer attraktiv for tilreisende.  

Av Ole C. Glad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter