Ordføreren anmeldt for «nepotisme»

Publisert

Ordføreren i Benidorm, Augustín Navarro, er anmeldt for å ha begunstiget slekt og venner med arbeidskontrakter i kommunen. Det skal være den lokale fagorganisasjonen for politi- og brannmenn (SPPLB) som står bak anmeldelsen. Ordføreren avfeier beskyldningene og sier han vil gå på dagen dersom noe klarer å finne en slekting av ham i jobb for kommunen.

Augustín Navarro, som har vært ordfører i Benidorm siden 2009, anklages for underslag og for å ha gått utenom reglene for tildeling av kontrakter. Ordføreren skal i følge anklagen ha gitt midlertidige arbeidskontrakter til 130 personer i 2010 da regjeringen i Madrid hadde innført forbud mot slike ansettelser. Slike kontrakter skulle utelukkende gis i nødstilfeller, noe fagorganisasjonen SPPLB mener ikke var tilfelle. Flere av disse kontraktene skal i følge organisasjonen i tillegg ha gått til folk som er i familie med partimedlemmer i PSOE, ordførerens gamle parti. Ordføreren mener på sin side at påstandene er grunnløse og at ingen i hans familie, hverken i direkte eller indirekte slektskap, har fått kontrakter av ham. «Slektninger av ordføreren i Benidorm er hans nesten 74.000 innbyggerne, for jeg ble født her og kjenner mange mennesker» sier Navarro. Han sier samtidig at han vil samarbeide dersom det kommer til etterforskning og rettssak.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter