Ordfører tiltalt for brannstiftelse

Publisert

Ordføreren Ernesto Sanjuán (PP) i Cullera like nord for Costa Blanca er tiltalt for å ha forårsaket skogbrann. På tross av forbud mot fyrverkeri fra brannvesenet og regionale myndigheter ga ordføreren klarsignal til å sende opp raketter under den årlige byfesten «fieastas partonales» 26. april. Feiringen gikk som fryktet galt. Store områder med skog gikk tapt og flere av kommunens innbyggere ble utsatt for fare. Ordføreren skal ha innrømmet å ha brutt med reglene, men mente det var nødvendig av hensyn til «tradisjon» . Tiltale skal også være tatt ut mot lederen av arrangementskomiteen.

Usedvanlig lite nedbør har denne våren ført til ekstra stor skogbrannfare i Comunidad Valenciana. Myndighetene har derfor økt beredskapen til høyeste nivå og innført forbud mot all bruk av ild. Forbudet gjelder alle regionens tre provinser Alicante, Castellón og Valencia der Cullera er en av kommunene.

Bevisst å ignorere forbudet slik ordføreren fra Partido Popular i Cullera gjorde i april blir av påtalemyndighetene ansett som uaktsomt. Ordføreren har tidligere forsvart sin avgjørelse om å tillate fyrverkeriet med at man i alle år har sendt opp raketter fra slottet i byen og at det hvert år skapes mindre branner som slukkes raskt.

I år gikk det imidlertid ikke slik og brannmannskaper fra Cullera og syv andre kommuner måtte kalles inn for å få stoppet brannen. I tillegg til store ødeleggelser i naturen måtte flere beboere evakueres. Ordføreren Sanjuán og hans kollega i kommunen skal i følge avisen El País være kalt inn til avhør 14. juli.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter