10.1 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Opptil ti timers ventetid på sykehuset

Pasienter på akkutten til det regionale sykehuset i Villajoyosa har denne sommeren måtte vente opptil ti timer på behandling. Sykehuset dekker kommuner som Alfaz del Pi og Altea.

Representant for fagforeningen på sykehuset, Andres Canovas, forteller at man har redusert antallet stillinger på akuttmottaket. Dette i tillegg til at folk går ut i ferie i august samtidig som antallet mennesker på kysten mangedoblet er forklaringen på den ekstreme situasjonen man har opplevd i sommer hvor ventetiden på akkutten har variert mellom seks og ti timer.

Canovar har sendt en henvendelse til fylkes-administrasjonen i Valencia hvor han ber om at sykehuset i Villajoyosa får flere stillinger på akutt-mottaket.

I tillegg til problemer med kapasiteten på sykehuset har man lenge hatt store parkeringsproblemer ved sykehuset. Parkeringsplassen er helt full og pasienter og andre besøkende må parkere foran hverandre. Situasjonen er forverret av sommer-varmen når flere velger å kjøre i egen bil fremfor buss. Det foreligger en plan om å bygge 800 nye parkeringsplasser ved sykehuset men prosjektet har ennå ikke fått nødvendig godkjenning og de nesten 500.000 Euro man trenger.

Relaterte saker

- Advertisement -