Opplev tradisjonelt fiske i Altea

Publisert

Ønsker du et avbrekk fra strandlivet? I samarbeid med lokale fiskere tilbyr Altea kommune nå guidede turer ut på havet der man får oppleve naturen og se hvordan det tradisjonelle garnfiske foregår. Turen kombineres med et måltid i båthavnen og et besøk på det lokale fiskemarkedet.

Fiske har tradisjonelt vært en viktig næring for byene langs Costa Blanca. I følge avisen Información finnes det i dag seks fartøyer i Altea som fremdeles driver med det gamle garnfisket. To av disse båtene, «Poalet» og «Cayetana», er med i det nye prosjektet der man kan bli med ut på havet og lære hvordan fangsten av fisk, blekksprut og annen sjømat foregår. En representant for den lokale fiskerinæringen sier til lokalavisen at folk vil få innblikk i en tradisjon med bruk av gamle fiskeredskaper – et håndverk som gjøres med respekt for miljøet i havet og på havbunnen.

Turen går fra Portosenso havn ca. seks kilometer nord for Altea, der katamaranen «Larus» frakter grupper på mellom fire og seks personer ut på havet for å oppleve det spesielle fisket. Arrangørene beskriver turen som «en unik opplevelse» der man kombinerer natur og miljø med kunnskap om livet i havet og tilslutt nyter et sjø-måltid etter å ha sett hvordan maten fanges.

Altea skal være den første kommunen på Costa Blanca til å lansere et slikt tilbud. De som er interessert kan melde seg på ved kommunens turistkontor, eventuelt ringe på telefon 965 844 114 eller sende en e-post til altea@touristinfo.net. Prosjektet er akkurat startet opp, men er tenkt som et permanent tilbud gjennom hele året.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: