Oppdatert: Bergenser (50) druknet i Albir

Publisert

Det var bergenseren Tore-Henning Sund som søndag 13.juli druknet på stranden i Albir. Mannen var på ferie sammen med venner og familie for å feire sin 50-årsdag i Albir på den spanske østkysten.

Det var bergenseren Tore-Henning Sund som søndag 13.juli druknet på stranden i Albir. Mannen var på ferie sammen med venner og familie for å feire sin 50-årsdag i Albir på den spanske østkysten.

Familien uttaler til Bergens Tidende at mannen druknet i forbindelse med en svømmetur langs stranden Playa del Albir på Costa Blanca søndag ettermiddag.

Ifølge pressevakten i Guardia Civil, ble den livløse kroppen funnet i vannet kun noen få meter fra land klokken 18:45 av strandens badevakter. Den avdøde vil nå bli obdusert for å klargjøre dødsårsaken.

Familien har sendt følgende uttalelse til Bergens Tidende:

«Tore-Henning omkom i forbindelse med en svømmetur med utgangspunkt i stranden Playa del Albir. Han la ut på en svømmetur i området innenfor bøyene utenfor stranden om lag kl. 12, og var trolig på vei tilbake til stranden da ulykken skjedde. Denne svømmeturen har han ved flere anledninger gjennomført under sitt opphold i Albir, og er av familien regnet som i god form og godt trent.

Da Tore-Henning etter hvert viste seg å ikke komme tilbake til familien på stranden, ble lokale livreddende og lokalt politi varslet. Søk ble igangsatt av både disse og et større antall familiemedlemmer, venner og også andre frivillige, herunder både norske og enkelte spanske. Søk i vannet ble gjort med gummibåter, kajakk og utleie-flåter, samt enkeltpersoner med snorkel og dykkemaske. Det ble også gjort visuelle søk fra land til vann fra flere steder.

Tore-Henning ble funnet et stykke ut fra stranden ca. kl. 17. Gjenopplivningsforsøk ble igangsatt umiddelbart, men livet hans sto ikke til å redde. Han vil bli obdusert i løpet av de nærmeste dagene.

Familie og venner var samlet i Albir for å feire hans 50-årsdag i dag. Det vil i dag i stedet bli holdt minnestund.

Tore-Henning etterlater seg samboer og tre barn.

Familien ønsker å takke de frivillige som stilte opp for å hjelpe til med å finne han.

Familien ber med dette om ro.»

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter