Ønsker ikke turist-skatt i Alfaz del Pi

Publisert

– Tiden er ikke moden for et slikt tiltak. Uttalte ordfører i Alfaz del Pi, Vicente Arques, under et forum for kommuner i Alicante-provinsen.

Kommunen har rundt 3.000 hotell-senger. Nesten alle av dem ligger i bydelen Albir. Denne sommeren var opptil 92% av disse booket ut i løpet av en helg. Snittet for sommeren var 87%, med over 70% av de besøkende fra Spania.

Enkelte spanske kommuner har en turist-skatt hvor besøkende betaler en «avgift» pr hotell-døgn man tilbringer i kommunen. Turist-kommuner har ofte dårlig økonomi og vansker koblet til de store svingingen i inntekter og arbeidsplasser man ser gjennom året. Turist-sektoren gir også relativt dårlig betalte jobber primært for lavt utdannede.

De store inntektene turismen faktisk skaper havner på relativt få hender.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: