Omfattende 17. maifeiring på Solgården med fokus på grunnlovsdagen og Prøysen

Publisert

Solgården har programmet for årets 17. maifeiring allerede klart. 200 årsjubileumet for den norske grunnloven skal feires og markeres etter alle kunstens regler. Alf Prøysens 100 årsjubileum vil det også bli fokus på, så årets 17-maifeiringen på Solgården blir mer omfattende enn noen gang. Generalsekretær i Nordisk Ministerråd, Dagfinn Høybråten blir årets hovedtaler.

Solgården har programmet for årets 17. maifeiring allerede klart. 200 årsjubileumet for den norske grunnloven skal feires og markeres etter alle kunstens regler. Alf Prøysens 100 årsjubileum vil det også bli fokus på, så årets 17-maifeiringen på Solgården blir mer omfattende enn noen gang. Generalsekretær i Nordisk Ministerråd, Dagfinn Høybråten (bilde) blir årets hovedtaler.

Den norske nasjonaldagen starter tidlig om morgenen med flaggheising. Deretter blir det, tradisjonen tro, Festgudstjeneste i Minnekirken med påfølgende Borger- og barnetog fra kirken og ned til Solgården.

Når alle deltakerne har kommet vel ned til Solgården, så venter gratis lunsj og drikke. Det blir både spansk og norsk mat i form av paella, pølser, brus og is.

Barna skal aktiviseres ved at det kommer klovner på besøk, det blir hoppetårn man kan boltre seg i og man får besøk fra dyreparken Safari Aitana.

Solgården legger også opp til et eget minimarked salgsboder. Chocolates Perez, den velkjente sjokoladeprodusenten fra Villajoyosa, stiller med smaksprøver og det blir muligheter til å kjøpe denne, gode sjokoladen. Det blir i tillegg anledning til å smake på å kjøpe regionale produkter som ost, vin og olje. Helse- og velvære samt smykker og klær vil også bli tilbudt fra bodene.

        På 17. mai er det naturlig for oss, som bygger bro mellom Norge og Spania, å være med på markeringen av at det er 200 år siden grunnloven ble vedtatt på Eidsvoll. Som Europas eldste og verdens nest eldste gjeldende konstitusjon blant de moderne revolusjonsforfatninger, er grunnloven i dag et samlende symbol på frihet, selvstendighet og demokrati, sier direktør ved Solgården, Pablo Sbertoli til SpaniaPosten.

Pablo Sbertoli er glad for at Dagfinn Høybråten kommer på Spania-besøk og skal holde hovedtalen på Solgården. Høybråten er tidligere KrF-politiker og i dag generalsekretær i Nordisk Ministerråd. Han skal holde tale på Festplassen, der også Villajoyosas ordfører Jaime Lloret og en norske konsulen Jan Arild Nilsen vil hilse de fremmøte.

        Høybråten er en meget god og engasjerende taler. Han vil i sin tale blant annet se nærmere på det nordiske samarbeidet, som både politisk, økonomisk og kulturelt er solid forankret og som er en viktig medspiller i det europeiske og internasjonale samarbeidet, sier direktøren ved Solgården.

Hanne Sørvåg og Anne Persdotter Flugstad skal stå for den musikalske underholdningen. Som nevnt skal Alf Prøysens 100 års jubileum også markeres under norske nasjonaldagen og Persdotter Flugstad har en ekstra forkjærlighet for Prøysen. Hanne Sørvåg på sin side er en kjent norsk artist og komponist. Hun har gitt ut fem album og deltatt i Grand Prix.

        Markeringen på Festplassen vil bli avsluttet med spansk dans og musikk fra Jose Moyas danseskole. På kvelden fortsetter feiringen av nasjonaldagen for Solgårdens gjester md festmiddag, musikk, underholdning og dans, opplyser direktør Pablo Sbertoli.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter