Øker sikkerheten ved strendene

Publisert

Benidorm kommune går nye veier for å gjøre badestrendene sikrere. Playa de Levante, Poniente og Mal Pas skal utstyres med hjertestartere og opplært personale. Med det nye initiativet vil strendene oppnå status som «Hjertebeskyttet område» – en sertifisering som gis av Instituto Mediterráneo de la Cardioprotección i Aspe. Kommunen er svært fornøyd med den nye satsingen og vurderer å utstyre alle offentlige steder i Benidorm med den samme sikkerheten.

For å oppnå sertifiseringen «Espacio cardioprotegido» må strendene ha hjertestarterne klare til bruk i løpet av fire minutter og minst én av de ansatte på stedet må være skolert i hjerte-lunge-redning og vite hvordan man bruker apparatet. For Benidorms del skal alle badevaktene kommunen bruker ha fått slik opplæring.

Hvor mange mennesker som potensielt kan reddes med det nye utstyret opplyses ikke. Statistikken viser at det hvert år dør i gjennomsnitt 400 mennesker ved drukning i Spania, et antall som angivelig stiger fra år til år. De fleste ulykkene skjer ved badestrendene.

Byråden for helse i Benidorm, Ángeles Valdivieso, sier til avisen Información at det lenge har vært et mål å få den nye sertifiseringen. Kommunen vurderer nå å utstyre alle offentlige steder på samme måte slik at hele Benidorm kan bli hjertebeskyttet sone. Foruten badestrender gir firmaet som driver med hjertesikkerhet allerede den samme sertifiseringen til andre etablissementer som turisthoteller, idrettsanlegg, offentlige bygninger og eldreboliger.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter