Økende utenlandsk etterspørsel etter eiendomskjøp i Alicante

Publisert

Alicante-provinsen fortsetter å være en av “stormaktene” innen eiendomssalg i Spania. I første halvdel av 2023 er det registrert 12 622 transaksjoner, kun slått av Madrid og Barcelona.

Disse kjøpene kommer i stor grad fra en sterk utenlandsk etterspørsel, der 45 % av kjøperne er utlendinger. På denne måten ligger Alicante på toppen av den nasjonale rangeringen. Tallene bryter helt med trenden de siste årene, der utlendingenes andel av det spanske markedet har ligget på rundt 13 %.

Sammenlignet med året før økte transaksjonene fra utenlandske kjøpere med 16 %. Mangelen på lager, spesielt innen nybygg (kun 14 % av kjøp og salg er nybygg), og den høye utenlandske etterspørselen gjør at eiendomssektoren fortsetter å være stabil.

Det er fortsatt belgiere, nederlendere og tyskere som kjøper flest boliger i områder som Altea, særlig når det gjelder nybygg, og briter som kjøper flest brukte boliger. Det er også verdt å merke seg veksten i etterspørselen fra ukrainske kjøpere og andre land nær krigssonen, som står for en betydelig del av etterspørselen.

Et annet tall som også har satt ny rekord, er antall transaksjoner over 500 000 euro. Omtrent 10 % av transaksjonene er luksusboliger, noe som skyldes interessen for å få det berømte Golden Visa for å få oppholdstillatelse i Spania, og dermed i EU.

Når det gjelder type bolig, ser utenlandske kjøpere gjerne etter fritidsboliger i strandområder som Altea. Ikke nødvendigvis romslige boliger, men med uteområder. Amerikanere, briter, dansker og nederlendere er de som kjøper de mest romslige boligene.

Det er mangelen på boliger som trekker opp prisene på nye boliger, som koster 6,1 % mer enn i forrige kvartal. Til tross for den høye etterspørselen fortsetter Alicante-provinsen å ha svært konkurransedyktige og interessante priser, og er den fjortende dyreste provinsen i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter