Nytt vann-renseanlegg i La Nucía

Publisert

La Nucía kommune har startet byggingen av et nytt renseanlegg for drikkevann. Anlegget skal etter planen være operativt innen utgangen av 2018 og vil i følge kommunen “gjøre slutt på problemet med urent vann”. I vinter førte store mengder nedbør til at vannet nord på Costa Blanca ble forurenset, noe som også gikk utover Alfaz del Pi og Altea. Sistnevnte kommuner har diskutert liknende tiltak, men har så langt ikke gått videre med prosjektet.

I vinter førte store mengder nedbør til at vannet i distriktet Marina Baja ved flere anledninger ble forurenset, noe som blant annet gikk utover La Nucía, Alfaz del Pi og Altea. Kommunene har senere innrømmet problemer med gamle rør og for dårlige anlegg for filtrering av vannet. La Nucía er den første av kommunene som nå går i gang med bygging av et nytt renseanlegg.

Les også: Vedgår for dårlig vann-infrastruktur

I Altea har den politiske ledelsen også tatt til orde for å bygge et renseanlegg. Kommunen har imidlertid ikke gått videre med prosjektet. Årsaken er at man ønsker garantier for at det vil bli gitt bevilgninger til byggingen av anlegget fra høyere statlig nivå (Provinsadmninsitrasjonen i Alicante er tidligere blitt nevnt som en mulig bidragsyter).

Altea-byrådet har begrunnet dette med at man vil unngå at innbyggerne skal måtte betale for anlegget, i form av høyere vannregninger.

Altea-ordfører Jaume Llinares (Compromís) har tidligere brukt La Nucía som eksempel på hva man ikke ønsker og mener innbyggerne i nabokommunen kommer til å måtte betale for anlegget.

Les også: Avviser kritikk for urent vann

La Nucía kommune hevder imidlertid noe annet. Den PP-ledede kommunen opplyser i en pressemelding torsdag 8. juni at oppdraget er gitt til vannleverandøren Aqualia, et selskap de mener vil dekke alle utgifter forbundet med byggingen. I en uttalelsen heter det at renseanlegget ikke kommer til å innebære noen kostnad «hverken for kommunekassa eller for innbyggerne».

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter